LPUT për punëtorët: Mos nënshkruani marrëveshje në letër të zbrazët për pushimin nga puna

vull

Lidhja e Punëtorëve të Ushqimit dhe Turizmit  në Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë reagon ndaj informacionit se shumica e hotelerive të ushqimit kanë përjashtuar punëtorët. Sindikata u bën thirrje punëtorëve të mos nënshkruajnë ndonjë dokument të zbrazët për anulimin e kontratave të tyre të punës.

– Punëdhënësit nga sektori i hotelierisë, të mos manipulojnë punëtorët nga ky sektor dhe ne i udhëzojmë punëtorët të mos nënshkruajnë me detyrim ose të kërcënojnë ndonjë dokument të zbrazët që punëdhënësit do të abuzojnë për të anuluar kontratat e tyre të punës. Theksojmë se është në kundërshtim me ligjin dhe marrëveshjen kolektive nëse punëtorët kishin lidhur kontrata pune për t’u larguar sot, një ditë para fillimit të masave që kufizojnë punën në këtë sektor – thonë sindikata.

Për raste të tilla, LPUT së bashku me LSM njofton raporte për shërbimet kompetente të inspektimit dhe kallëzime penale me qëllim parandalimin e abuzimeve të tilla.

Next Post

Intervistë me shkrimtarin dhe poetin e njohur Muzafer Ramiqi

Intervistë me shkrimtarin dhe poetin e njohur Muzafer Ramiqi Nga E.B., Nju Jork   Shkrimtari dhe poeti Muzafer Ramiqi, ka lindur në vitin 1967, në fshatin Pozharan, Kosovë. Rrjedh nga një familje atdhedashëse, fisnike, bujare dhe sakrifikuese. Shkollimin fillor e ka përfunduar në vendlindje, kurse shkollimin e mesëm në vendëlindje […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: