LSDM: E kemi ngritur pagën minimale në 18.000 denarë, do të ketë rritje të pensioneve

vull

Me rritjen e pagës në 18.000 denarë realizuam edhe një premtim të dhënë për qytetarët.

Tashmë nga paga e marsit, 80 mijë punëtorë do të kenë të ardhura mujore të rritura prej rreth 45 euro.

Me rritjen e fundit, sot, paga minimale është dyfish më e lartë se para katër viteve e gjysmë kur ishte 8800 denarë.

Kujdesi për standardin e qytetarëve mbetet prioritet kryesor i LSDM-së, Qeverisë dhe shumicës parlamentare që ajo udhëheq.

Krahas rritjes së pagave, rritje ka edhe pensionet. Tashmë po punohet për një metodologji të re që do të sigurojë rritje të qëndrueshme të të gjitha pensioneve në vend, si dhe një paketë ndihme financiare për shkak të krizës shëndetësore dhe energjetike.

Kjo do të thoshte më shumë para në buxhetet e shtëpive të rreth 330,000 pensionistëve.

LSDM në vitet e fundit ka treguar se paguhet dhe pensionet të rriten me ritme më të shpejta, duke mos u shkurtuar nga investimet e rëndësishme kapitale.

Edhe në kohë krize, ne vazhdojmë të investojmë në mbrojtjen dhe përmirësimin e standardeve të jetesës së qytetarëve tanë.

Next Post

Protesta e 25 shkurtit për kaosin e faturave të larta dhe borxheve të energjisë elektrike

Oda Ekonomike e Energjisë dhe kompanitë, më 25 shkurt, do të protestojnë para Qeverisë, ku do të përsërisin kërkesat dhe zgjidhjet e tyre për situatën me krizën energjetike. Më 24 janar, Dhoma ka paraqitur kërkesa në Qeveri. Një nga kërkesat është shkarkimi i ministrave të ekonomisë, drejtorëve dhe kryetarëve të caktuar të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: