Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

LSDM: Le t’i thotë dikush Mickoskit se kriza është globale dhe për shkak të agresionit ndaj Ukrainës

1 min read

LSDM-ja për shkak të kritikave të VMRO-DPMNE-së dhe liderit Hristijan Mickoski lëshoi ​​një deklaratë:

– Dikush në Pallatin e Bardhë duhet t’i thotë Hristijan Mickoskit se kriza është për shkak të agresionit ndaj Ukrainës dhe pasojat për energjinë dhe ekonominë janë në mbarë botën. VMRO DPMNE-ja duhet ta reduktojë të gjithë aktivizmin e saj politik në kritikë vetëm për hir të kritikës, pa asnjë ide apo qëndresë reale? Kështu u soll VMRO-DPMNE gjatë pandemisë, duke përhapur lajme të rreme dhe duke i frikësuar qytetarët, pa ofruar asnjë konstruktivitet, ashtu është edhe tani kur ka krizë globale ekonomike dhe energjetike.

Është e qartë se partia e Mickoskit nuk ka mësuar asgjë dhe nuk ka ndërmend të ndryshojë veprimet e saj, e cila është ekskluzivisht në dëm të qytetarëve dhe shtetit.

400 milionë euro ndahen nga Qeveria për një paketë prej 26 masash që nënkuptojnë ndihmë konkrete, reale për qytetarët dhe ekonominë. Përderisa LSDM përmes Qeverisë dhe shumicës parlamentare sjell masa dhe politika me të cilat u sigurojnë më shumë para qytetarëve, VMRO-DPMNE në Kuvend bllokon dhe bllokon, dhe kryetarët e tyre i shpenzojnë paratë e qytetarëve për shpenzime joproduktive dhe punësim të kuadrove partiake në komunat, thonë nga LSDM.