LSDM: Mickoski është i ekspozuar, ai punon për interesa të huaja, të tregojë se me kë bashkëpunon në Bullgari?

Blerand Rexhepi

LSDM-ja i bën thirrje publikisht Mickoski këto dy ditë, në emër të interesave kombëtare dhe shtetërore, të përgjigjet:

Cilat struktura në Bullgari po bashkëpunojnë intensivisht në këtë periudhë në dëm të pozicioneve të shtetit?

Në një kohë kur jemi në një periudhë shumë të rëndësishme për të ardhmen maqedonase, Mickoski punon kundër interesave të vendit të tij, kundër interesave të njerëzve të tij. Një shembull i kësaj është gënjeshtra e thënë personalisht nga Mickoski se këtë fundjavë po zhvillohen negociatat në Sofje për takime të trilluara, të fshehta, ose, unë citoj,

“Maqedonia po shqyhet në Sofje këtë fundjavë”, siç thotë politikani i vetë-shpallur histerik. Fundjava ka mbaruar. Ne nuk u ndamë, sigurisht. As nuk kishte ndonjë zyrtar në Sofje, të paktën takime të fshehta siç gënjeu Mickoski.

Mickoski është plotësisht i ekspozuar! Qëllimi i kësaj gënjeshtre të turpshme ishte dëmtimi i shtetit. Dhe në një kohë kur mbështetja e fortë ka arritur nga partneri ynë strategjik, Shtetet e Bashkuara, përmes një letre nga Zëvendës Sekretari i Shtetit Philip Reeker! Nga njëra anë, përmes përhapjes masive të të pavërtetave dhe vendosjes histerike të lajmeve të rreme,

VMRO po bën një përpjekje për të minuar pozicionin e shtetit. Nga ana tjetër, VMRO inkurajon konfliktet, intolerancën dhe ndarjet midis qytetarëve në një mënyrë të orkestruar. Ky është një përsëritje e histerike Mickoski, si dhe procesi i bisedimeve me Marrëveshjen e Prespës, kur çdo ditë përhapet lajmi i rremë se identiteti maqedonas do të rrezikohej.

Atëherë, ashtu si tani, u përhapën gënjeshtra saqë është aq shumë me identitetin maqedonas, për të treguar të kundërtën e plotë, sa maqedonishtja konfirmohet dhe njihet. Kjo është gjithashtu një përsëritje e lajmeve të rreme se migrantët do të vendosen në vend.

Kjo është e njëjta matricë e Mickoskit të mundur që për vite me radhë nuk ofroi asgjë përveç lajmeve të rreme, pengesave, shkatërrimit dhe frenimit të shtetit. Identiteti maqedonas nuk diskutohet, nuk mund të diskutohet dhe nuk do të diskutohet.

Ne jemi maqedonas! Ne flasim një gjuhë maqedonase që nuk ka rrënjë bullgare! Dhe e ardhmja maqedonase është në dhe me Evropën! Në vend që të fshihet pas deklaratave të turpshme, Mickoski duhet të dalë dhe të përgjigjet: për cilat struktura në Bullgari punon në dëm të popullit tonë?

Next Post

Universiteti i Tetovës i shpërbleu me bursa ekselentët e ciklit të parë dhe të dytë

Universiteti i Tetovës (më,19 nëntor 2020), i shpërbleu me bursa universitare studentët më të mirë në ciklin e parë dhe atë të dytë. Ndarja e certifikatave për studentët ekselentë u bë pa ndonjë ceremoni solemne siç bëhej viteve të kaluara, kjo për shkak të situatës së krijuar në mbarë botën, […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: