LSDM sërish kërkon shkurtimin e rrogave të administratorëve, BDI kundër

Ministrja e Financave, Nina Angelovska, tha se pozicioni i saj personal është që pagat e të punësuarve në administratën publike duhet të ulen. Ajo beson se ata gjithashtu duhet të mbajnë një pjesë të barrës së krizës, jo vetëm punonjës të sektorit privat, por ata po punojnë më pak për shkak të masave të mbrojtjes së koronavirusit.

“Si Ministër i Financave dhe si një person që beson se të gjithë duhet të mbajmë një pjesë të barrës, unë besoj se duhet të ketë një ulje sa i përket situatës në të cilën jemi. Një pjesë e barrës i takon punëtorëve të sektorit privat, të cilët mund të kenë ulur pagat ose kanë humbur punën e tyre. Sidoqoftë, edhe nëse marrim parasysh se masat kanë zvogëluar aktivitetet e punës së administratës, pra punën nga shtëpia përmes një, të cilat janë zbatuar. Nga pikëpamja financiare, një reduktim u bë duke rialokuar fondet e buxhetit sepse duhet të ndihmojmë sektorin privat. Ai sektor gjeneron këto të ardhura tatimore, për të cilat ne themi se kanë rënë me 31%, dhe nga ato para paguhen pagat e administratës publike. Ky është pozicioni im, por Qeveria është një organ kolektiv, duke marrë vendime të përbashkëta, “tha Angelovska në konferencën e sotme për shtyp për zbatimin e buxhetit në prill, duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari, nëse do të ketë ulje të pagave të administratës publike.

Ndryshe nga ana tjetër partneri i koalicionit BDI vazhdon të jetë kundër uljes së pagave të administratorëve.

Next Post

Elvis Naçi “armik” i popullit

Nga Arben LLALLA Një fjalë e urtë popullore thotë: Kur pi ujë as gjarpri nuk të ngacmon. E solla këtë analogji për një arsye të thjeshtë. Pse në këtë muaj të madh e të Shenjtë të Ramazanit, një muaj mëshire, një muaj falje, një muaj në një kohe koronavirusi, ku […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: