LSDM: Shumica parlamentare nuk do të votojë për zgjedhje të shpejta të parakohshme sepse shteti është më i rëndësishëm se Mickoski

vull

Njoftimi për shtyp

Edhe një herë u konfirmua se njoftimet për shumicë të re nga Hristijan Mickoski janë joreale dhe të pandershme ndaj qytetarëve. Sot kanë rënë në ujë.

Mickoski deri para tre ditësh gënjeu popullin se ka një shumicë të re dhe ja e vërteta që e sheh publiku sot.

Kur VMRO-DPMNE dhe Hristijan Mickoski i referohen rezultateve zgjedhore, ja ku është matematika e tyre. Partitë e koalicionit qeverisës në listat e këshilltarëve në këto zgjedhje fituan mbi 419.180 vota, që është 19.090 më shumë se votat e partive opozitare. Ose e shprehur në ulëse të fituara në këshill, LSDM dhe koalicioni qeveritar kanë 664 ulëse në këshill, që është 61 më shumë se sa vendet e këshillit të fituara nga VMRO-DPMNE dhe opozita.

Shumica parlamentare është e qëndrueshme dhe përgjegjëse për të ardhmen e shtetit dhe të popullit.

Hristijan Mickoski nuk mund të formojë shumicën parlamentare sepse ka plane të rrezikshme për vendin.

Në emër të votave të qytetarëve të fituar nga koalicioni qeveritar që janë më shumë se votat e opozitës, në emër të nevojës që vendi të ecë përpara në zgjidhjen e pasojave të pandemisë dhe përballë energjisë. krizës, në emër të nevojës për të bërë të gjitha përpjekjet për të nisur negociatat me BE-në, kjo shumicë parlamentare nuk do ta rrezikojë vendin dhe nuk do të votojë për zgjedhje të shpejta të parakohshme parlamentare.

LSDM-ja, koalicioni dhe shumica demokratike e qytetarëve nuk do t’i japin Mickoskit më shumë pushtet në valën e euforisë sesa ai që fitoi në zgjedhjet lokale. Shteti është shumë më i rëndësishëm se inati i Mickoskit dhe dëshira e tij për pushtet.

Qytetarët kanë nevojë për një qeveri që jep rezultate, veçanërisht në kohë pandemie dhe krize energjitike, një qeveri që ka një kurs veprimi euroatlantik dhe që nuk do të pengojë procesin e integrimit evropian.

LSDM dhe koalicioni nuk do të lejojnë që VMRO-DPMNE dhe Mickoski të anulojnë Marrëveshjen e Prespës, të na fusin në grindje të reja me Greqinë dhe fqinjët e tjerë, të na fusin në konflikt dhe urrejtje të brendshme dhe të anulojnë gjithçka që kemi arritur së bashku në këto katër vjet. .

Next Post

Profesori i fizikës e rrëzoi nga provimi, Gjermania i dha shumë diploma

Periudhën e shovinizmit dhe nacionalizmit jugosllav, shumica e të rinjve e përjetuan shumë rëndë, buke u ballafaquar me lloj-lloj peripecish, keqtrajtimesh e torturash të ndryshme. Njërën nga këto katrahura e përjetoi edhe Avni Emini nga Shkupi. Pasi në vitin 1981 mbaroi shkollën e mesme në Gjimnazin “Zef Lush Marku” të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: