Mariçiç: Ligji mbi regjistrimin është miratuar – do të ketë një regjistrim në prill

vull

Duke folur në një konferencë në internet të organizuar nga Qendra e Integrimit Rom, Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiç përshëndeti miratimin e Ligjit mbi Regjistrimin në Parlament.

Ministri tha se është koha për të ndaluar shikimin ndaj regjistrimit si një çështje politike, e cila shërben vetëm për të numëruar bashkësitë etnike në vendin tonë dhe si një shoqëri të përqëndrohet në mënyrën se si regjistrimi mund të jetë një lloj katalizatori për zhvillimin e vendit dhe planifikimin e politikave, veçanërisht për kategoritë më të prekshme të qytetarëve. – Pa e ditur saktësisht se sa banorë ka një qytet, fshat apo vendbanim, çfarë saktësisht punojnë, çfarë arsimi kanë, çfarë prone kanë, çfarë saktësisht u nevojitet, ne nuk do të jemi në gjendje të krijojmë politika zhvillimore afatgjata dhe të kemi një dëgjim të duhur për nevojat të gjithë qytetarëve.

Vendi ynë nuk mund të përballojë më “luksin” dhe të mbetet pa regjistrim për disa vite të tjera. “Sidomos pasi që vendet anëtare të KB janë të detyruara të kryejnë një regjistrim të popullsisë dhe pronës,” tha Mariçiç. Ministri tha se përveç popullsisë, nënshkrimet tona do të regjistrohen jashtë vendit, gjegjësisht diasporës, dhe Zyra e Statistikave tashmë po përgatit një fushatë të veçantë promovuese përmes së cilës këta njerëz do të shpjegohen në detaje se si të marrin pjesë në proces, në mënyrë që të gjithë të mund të për të ushtruar të drejtën e tyre.

Next Post

21 JANAR 1925, SHQIPËRIA SHPALLET REPUBLIKË PARLAMENTARE ME PRESIDENT AHMET ZOGUN

Kjo formë regjimi e propozuar nga Asambleja Kushtetuese e zgjedhur që në dhjetor 1923 u legjitimua dhe u shpall menjëherë pas “Triumfit të Legalitetit”. Ajo ka hyrë në histori si republika e parë shqiptare me president të parë të saj Ahmet Zogun. Statuti i Republikës Shqiptare sanksionoi dy parime themelore […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: