Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Mariçiq – Varheji: Të gjithë në Maqedoni duhet të qëndrojnë prapa të ardhmes evropiane të vendit

1 min read

Procesi i skriningut të vendit me BE-në, aktivitetet e radhës në procesin e negociatave për anëtarësim dhe situata aktuale politike në Maqedoninë e Veriut, ishin ndër temat kryesore të takimit të sotëm të zëvendëskryeministrit përgjegjës për çështje evropiane, Bojan Mariçiq. Bruksel me Komisionerin Evropian për Fqinjësinë dhe Zgjerimin Oliver Varheji.

– Në një moment real dhe vendimtar, konfirmuam perspektivën evropiane të Maqedonisë së Veriut. Tani është më e rëndësishme që të fokusohemi te reformat dhe të qëndrojmë në rrugën evropiane. Është obligim dhe detyrë e jona që i kemi ndaj qytetarëve, që të sigurojmë prosperitetin dhe përparimin e vendit, tha Mariçiq në takim.

Siç njoftoi Sekretariati për Çështjet Evropiane, Maricic, e cila është edhe negociatorja kryesore e vendit me Bashkimin, e informoi Komisionerin Evropian për Zgjerimin Varhej për takimet e shqyrtimit dhe përgatitjet për shqyrtimin dypalësh, si dhe për angazhimin. dhe motivimi i institucioneve të vendit për këtë proces. Komisioneri evropian Varheji i uroi Mariçiç një shfaqje të suksesshme dhe i dërgoi mesazh se ne mbetemi fuqishëm të përkushtuar ndaj agjendës së reformave evropiane, si dhe ndërtimit të marrëdhënieve të mira fqinjësore me Bullgarinë dhe përparimit në përmbushjen e detyrimeve të të dy vendeve.