Mësimdhënësit kërkojnë rritje të pagave, kërcënohen me bojkot të mësimit

vull

Plenumi i mësimdhënësve, përmes një letre drejtuar Ministres së Arsimit Milla Carovska dhe Sindikatave tha se kërkon rritje të pagave të mësimdhënësve në arsimin fillor dhe të mesëm. Nëse nuk plotësohet ky kusht plenumi i mësimdhënësve planifikon bojkot të mësimit nga fillimi i vitit të ri shkollor. Të pakënaqur me shumën e pagës bazë të mësimdhënësve, ata kërkojnë që Carovska të bëjë përpjekje maksimale në Qeveri dhe të plotësojë nevojat e të gjithë punonjësve në arsim, duke siguruar rritje pagash në vitin e ri shkollor. “Ne i referohemi kësaj kërkese si rezultat i rritjes së çmimeve të produkteve të përdorura në jetën e përditshme, si dhe rritjes së pagës mesatare, e cila është shumë më e lartë se pagat e punonjësve të arsimit. Përndryshe, ne, mësuesit nga Plenumi i mësimdhënësve, do të detyrohemi të organizohemi dhe të shfaqim pakënaqësi publike, thekson Plenumi në kërkesën drejtuar Carovskës.

https://alsat.mk/mesimdhenesit-kerkojne-rritje-te-pagave-kercenohen-me-bojkot-te-mesimit/

Next Post

Avni Rustemi, kryetar i FRBDI: Rinia në vend të parë!

Të jesh i ri do të thotë të jesh i përgjegjshëm dhe të jeshë pjesë e vendimarrjes politike. E ardhmja jonë formohet nga ajo që bëjmë, NE sot. Një subjekt politik që shkëputet nga rinia e saj, ndërpret jetën e saj. Inkuadrimi i të rinjve në Forumin Rinor të Bashkimit […]

Subscribe US Now