Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Micevski: Xhaferi të caktojë seancë urgjente për ligjet për TVSH-në dhe akcizën të dorëzuara nga VMRO-DPMNE dhe koalicioni

1 min read

Grupi Parlamentar i VMRO-DPMNE-së dhe Koalicioni “Përtëritja për Maqedoninë” sot i kanë dorëzuar kryetarit të Kuvendit Talat Xhaferi kërkesë për caktimin e seancës urgjente
në rend dite të së cilës do të jenë ligjet e dorëzuara prej tyre – Projektligji për ndryshimin e Ligjit për Vlera e Shtuar dhe Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për akciza.

“Kërkojmë që kjo seancë të mbahet sa më shpejt sepse çdo minutë që ka kaluar, pasi qeveria vendosi të mos vazhdojë masat antikrizë për karburantet dhe produktet bazë, është një golgotë e paprecedentë për qytetarët. Qytetarët tanë janë duke vuajtur, janë sjellë në një situatë ku
presin që dikush të marrë masa, sepse me gjendjen në të cilën i ka vënë qeveria, ata mezi mund të mbijetojnë një javë, e jo një muaj të tërë, tha koordinatori i VMRO-së. Grupi parlamentar i DPMNE-së, Nikolla Micevski.

Ai përkujtoi se faturat e dorëzuara dje parashikojnë përgjysmimin e akcizës për karburantet në pesë për qind, në vend të 18 për qind që është aktualisht, dhe produktet ushqimore të lirohen nga TVSH-ja deri në fund të vitit 2022.

“I bëjmë thirrje kryesisë parlamentare që menjëherë të caktojë seancë urgjente”, tha Micevski.