Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Mickoski publikisht i largoi deputetët nga partia, në fshehtësi i lutë dhe i bindë

2 min read

Regjistrimet e reja që u shfaqën në internet në mëngjes dhe mbi të cilat mund të dëgjohet zëri i liderit të VMRO DPMNE, Hristijan Mickoski, zbuluan të vërtetën për qëndrimin e tij ndaj deputetëve të pavarur që ai dëboi nga partia. Përkatësisht, publiku dhe anëtarësimi i VMRO DPMNE u njoftuan se tetë deputetët që nuk ishin të bindur ndaj partisë, ishin përjashtuar si tradhtarë.

Por Mickoski e përdori këtë si argument para anëtarëve dhe qytetarëve, e vërteta në prapavijë ishte krejtësisht e ndryshme. Regjistrimet tregojnë se ai kishte takime sekrete me deputetët e përjashtuar, dhe jo vetëm që i kishte ata, por ai i bindi ata të mos votojnë Ligjin për Prokurorinë Publike. Në bindjen e tij, Mickoski përdor fraza që qeveria do të shantazhonte, të shtypte nëse ligji të miratohet. Ai nuk zbulon të vërtetën se ai personalisht lufton kundër ligjit për të shpëtuar Kamçev, Mijalkov dhe zyrtarë të tjerë në parti.

Regjistrimet audio janë një konfirmim i vetë lojës së Mickoski, para anëtarësimit shtiret se ishte atdhetar dhe dëboi tradhtarë të dyshuar nga festa, dhe në prapavijë ai i fali fshehurazi të njëjtët tradhtarë për ta ndihmuar atë dhe partinë.

Pse u takua Mickoski me këta deputet? Duke gjykuar nga regjistrimet e tjera audio, atëherë duhej të mbronte veten dhe interesat e bashkëpunëtorëve të tij të ngushtë, siç janë Kamçevi dhe Mijalkov. Këta të dy dhanë para Mickoski, të cilët nga rruga nuk janë regjistruar askund, në mënyrë që të jenë në gjendje të mirëmbajnë partinë. Pikërisht për shkak të parave me të cilat Mickoski arriti të paguajë borxhet e shërbimeve të partisë, por edhe autobusët për mitingje, lideri i VMRO DPMNE dëshironte të ndihmonte Kamçevin dhe Mijalkov duke lobuar të mos kalonte Ligjin për Prokurorinë Publike, për sekrete financuesit të mos mbajnë përgjegjësi për krimin në veprën “Perandoria”.

Mickoski e bëri këtë, e loboi atë dhe madje me deputetët ai i quajti tradhtarë, por plani i tij dështoi.