Ministrja e Shëndetësisë pret që nga nesër lirimin e fëmijëve nga maska ​​në shkolla

vull

Presim që të caktohet një mbledhje e Shtabit të Përgjithshëm të Krizave dhe nëse mbahet, në seancën e nesërme të Qeverisë presim që të votohen rekomandimet e Komisionit për Sëmundjet Infektive, përfshirë atë për përjashtimin nga mbajtja e maskave për. nxënës të shkollave fillore, tha sot ministri i Shëndetësisë Bekim Sali.

Java e kaluar epidemiologjike, sqaroi ministri, nuk është tregues se në çfarë situate epidemiologjike ndodhemi dhe në bazë të këtyre të dhënave vendosim për javën e ardhshme.

– Ka pasur pika që i kemi miratuar si Komision, por nuk jemi ngutur të votojmë apo të kalojmë si vendim të Qeverisë, sepse situata javën e ardhshme na diktoi që mund të kthehemi në gjendjen e mëparshme. Për të mos qenë joserioz, dhe vendimi i Qeverisë është përfundimtar dhe duhet të zbatohet në funksionimin e përditshëm të të gjitha institucioneve, ndonjëherë nuk nxitojmë duke pritur javën e ardhshme se si të veprojmë, dhe pastaj kalojmë dy vendime në krizë. Stafi, tha Sally, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas shënimit të fillimit të karvanit për vaksinimin kundër KOVID-19 në Shuto Orizarë.

Ai theksoi se kërkon që ne të heqim qafe maskat, por siç shtoi ai, situata reale nuk e thotë këtë.

– Çdo ditë ka 250 deri në 300 të rinj të infektuar, që do të thotë se nuk jemi ende në nivelin që duam. Të sapoinfektuarit janë tregues se virusi ende qarkullon në popullatë. “Sipas të dhënave jemi në zonën e gjelbër, por ende nuk kemi hequr maskat”, shtoi Sally.

Next Post

Grubi në Click plus: Si shtet nuk e kemi luksin të largohemi nga rruga e BE-së

Zëvendëskryeministri i parë, njëherit edhe ministri për system politik, Artan Grubi në emisionin Click Plus në TV21 përball gazetarëve, Fatmir Aliu e Arben Ratkoceri foli për inkuadrimin e RMV-së në NATO dhe formimit të Qeverisë dhe koalicionit me LSDM-në në zgjedhjet e fundit edhe pse kjo e fundit kishte dy […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: