“Mirë se vini në Republikën e Maqedonisë së Veriut” edhe në shqip, ja kufijt se ku do të vendosen tabelat e reja

vull

Tabelat me mbishkrimin “Mirë se vini në Republikën e Maqedonisë së Veriut” e shkruar edhe në shqip do të vendosen në pikat kufitare, me përjashtim të rajoneve ku shqiptarët nuk përbëjnë 20 për qind.

Megjithatë në shumicën e vendkalimeve kufitare do të vendosen tabelat e reja në tre gjuhë: maqedonisht, shqip dhe anglisht.

Në përputhje me ligjin për gjuhët, doganat e Maqedonisë së Veriut tabelat e reja do ti vendosin në pikat kufitare Bllacë, Qafë Thanë, Tabanoc, Jazhincë dhe pikat e tjera ku shqiptarët në ato zona përbëjnë mbi 20 për qind. Kjo masë duhet të hyjë në fuqi brenda tre ditëve dhe të vendosen tabelat.

Next Post

Viti 2019 vit i ekonomisë dhe i zhvillimit të bujqësisë

Viti 2019 do të jetë viti i ekonomisë dhe i zhvillimit të bujqësisë, si një sektor i rëndësishëm për ekonomin e vendit. Në konferencën të mbajtur në hapësirat e Qeverisë, ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisës së Ujërave së bashku me Sekretarin shtetërorë z. Nefrus Çelikun prezentuan masat e reja […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: