Ndërroi jetë profesor Naim Ibrahimi: Rezistenca e tij për arsimim

vull
Punoi në Gjimnazin Goce Dellçev Kumanovë.Naim Ibrahimi
atë kohë shteti mori vendim që ora e mësimit në ditar të shkollës për shqiptarët të shënohet edhe në gjuhën Maqedonase, sepse deri atëherë shkruheshte vetëm shqip.
Ky nuk u pajtua me këtë vendim
U mundua që të i rezistoi planeve maqedonase që hapën vetë 3 paralele për nxënësit shqiptarë duke i mbush ata me rreth 35 nxanës, ashtu që të i përfshij sa më shum fëmijë shqiptar nëpër shkollë të mesme.
Rezistenca e tij për arsimimin e rinis u bë shkak që jo vetëm të përjashtohet nga puna por edhe të burgoset për 4 vjet.
Zoti e mëshiroftë /TV NEWS/

Next Post

Universiteti i Tetovës dhe Universiteti i Trakisë e organizuan Simpoziumin shkencor me temë "Qasjet aktuale ndaj kancerit të mushkërive"

Fakulteti i Shkencave të Mjekësisë i Universitetit të Tetovës, në bashkëpunim me Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Trakisë nga Republika e Turqisë, sot organizuan Simpozium shkencor, me temë: “Qasjet aktuale ndaj kancerit të mushkërive”. Në emër të Universitetit të Tetovës, të pranishmëve me fjalë rasti iu drejtua prorektori për […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: