Në Gostivar, diaspora bën donacion pajisje ventilim me oksigjen

vull

Një shoqatë e diasporës nga fshatrat gostivarase Çegranë, Forinë dhe Çajlës që punojnë në Zvicër dhe për familjet e tyre blenë dhe dërguan në atdheun e tyre njëzet e nëntë mobil pajisje për të siguruar mbështetje të oksigjenit për pacientët me Kovid-19.

 

Kryetari i Bashkësisë Lokale të Çajlanës, Sinan Elezi, shprehu mirënjohjen e tij për donacionin dhe theksoi se, ky donacion vjen në kohën e duhur, veçanërisht sepse kjo pjesë e vendit është prekur fuqishëm nga vala e katërt e pandemisë.

“Njëra prej këtyre pajisjeve do t’i dorëzohet ambulancës së fshatit në Çajle, dhe tre të tjerat do të jenë në Bashkësinë Lokale dhe do të dorëzohen aty ku është e nevojshme”, thotë Elezi.

Pajisjet mobil për mbështetjen e oksigjenit të pacientëve pas koordinimit paraprak do të shpërndahen në objektet shëndetësore në Forinë dhe Çegranë.

Ndërkohë, një mërgimtar nga fshati Vranjofcë, kishte siguruar pako ushqimore për 15 familje të cilave u është përkeqësuar situata ekonomike për shkak të krizës financiare shkaktuar nga pandemia.

Që nga fillimi i pandemisë, Bashkësia Lokale e fshatit Çajle, në bashkëpunim me diasporën, ka shpërndarë mbi një mijë pako ushqimore dhe mjetet për familjet në nevojë sociale.

Next Post

"I thashë të vinte një maskë, dhe ai hoqi pantallonat dhe më pështyu": gruaja kroate u trondit në dyqan

Shitësit në Podstrana kanë një problem me turistët që refuzojnë të veshin maska ​​mbrojtëse. Njëri prej tyre paralajmëroi klientin se duhej të vinte një maskë, pas së cilës turisti e pështyu. – Hoqi pantallonat, tregoi organet gjenitale dhe më pështyu! – pohon shitësja. Ende e tmerruar nga ajo që përjetoi në punë, vajza […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: