Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Në Sofje vazhdon dialogu maqedonas-bullgar

2 min read

Me një ceremoni solemne sot në ora 16 në sheshin Aleksandër Nevski në Sofje , delegacioni qeveritar maqedonas i kryesuar nga kryeministri Dimitar Kovaçevski  do të pritet nga kryeministri bullgar Kiril Petkov dhe ministrat e qeverisë së tij, të cilët nesër do të mbajnë seancë të përbashkët në rezidencën Bojana. .

Marrëveshja e arritur në Shkup më 18 janar ndërmjet kryeministrave Kovaçevski dhe Petkov, promovimi i dialogut dhe marrëdhënieve bilaterale do të fillojë të realizohet me këtë seancë dhe me takime intensive të katër grupeve punuese tashmë të krijuara, përmes të cilave ministrat maqedonas dhe bullgar do të intensifikojnë bashkëpunimin. dhe dialogu, katër fusha: ekonomia, infrastruktura dhe transporti, pastaj integrimi evropian dhe kultura me arsimin dhe shkencën.

Në Shkup, dy kryeministrat njoftuan formimin e një grupi të pestë pune për t’u marrë me çështjet historike në mosmarrëveshje midis dy vendeve fqinje, por ndërkohë u arrit marrëveshje që të vazhdojë puna për këto çështje të Komisionit të Përbashkët Maqedono-Bullgar për Çështjet Historike dhe Arsimore mblidhet rregullisht dhe ka pasur takimin e fundit para Vitit të Ri. Për momentin nuk ka një datë specifike se kur do të vazhdojë punën Komisioni dhe nëse do të mbetet në të njëjtën përbërje.

Delegacioni qeveritar maqedonas në Sofje i kryesuar nga kryeministri Kovaçevski mbërrin me 12 ministra, katër prej të cilëve janë zëvendëskryeministrat Fatmir Bitici, Bojan Mariçiq, Artan Grubi dhe Slavica Grkovska , të cilët do të bashkëkryesojnë me kolegët e tyre dhe ministrat e tjerë tre nga katër. grupet e punës.