Nëse nuk bëjmë shumicë të re, më së miri është të kemi zgjedhje të parakohshme, thotë koordinatori i VMRO-DPMNE-së

vull

Nikolla Micevski theksoi se procedurat dhe hapat e ardhshëm do të dihen pas dorëheqjes së Zaevit në Kuvend.

Nëse VMRO-DPMNE nuk arrin të formojë shumicën e re parlamentare pas dorëheqjes së kryeministrit Zoran Zaev, atëherë duhet të ketë zgjedhje të reja të parakohshme parlamentare sepse qeveria është e delegjitimuar, tha koordinatori i Grupit Parlamentar të VMRO-DPMNE-së, Nikolla Micevski. 

Megjithatë, ai thotë se gjërat do të bëhen më të qarta pasi dorëheqja e Zaev të arrijë në parlament, gjë që ende nuk ka ndodhur.

“Situata është shumë e rëndë, do të përpiqemi të bëjmë një shumicë të re parlamentare, duke marrë parasysh të gjitha sfidat me të cilat përballet shteti dhe qytetarët. Nëse nuk ia dalim në këto përpjekje, më së miri do të ishte të kishim zgjedhje të reja të parakohshme parlamentare sepse kjo qeveri dhe kjo mazhorancë e kanë humbur legjitimitetin politik dhe populli e ka dorëzuar faturën. Presim të shohim dorëheqjen. Besoj në udhëheqjen e VMRO-DPMNE-së, duhet analiza serioze, simulime serioze të situatës, bisedime me të gjithë aktorët politikë që të dalim me një qëndrim të caktuar dhe çfarë do të ndodhë në periudhën e ardhshme. Periudha për të gjitha këto procedura është e shkurtër sepse jemi para fundit të këtij viti. Ne kemi disa detyrime kushtetuese në Kuvend, dhe kjo është hyrja e buxhetit për vitin 2022, ju e dini se atje ka disa procedura.

Krahas miratimit të buxhetit, ai vuri në pah si sfida në periudhën e ardhshme krizën energjetike për të cilën, sipas tij, vendi nuk është gati, ekonominë, valën e re të kojotës…

 

Koordinatori i VMRO-DPMNE-së ka thënë vazhdimisht se procedurat dhe hapat e mëtutjeshëm do të dihen pasi të mbërrijë dorëheqja e Zaevit në Kuvend, por theksoi se sipas Kushtetutës, pasi të arrijë dorëheqja, duhet të deklarohet nga deputetët, e më pas presidenti të detyrohet që brenda 10 ditësh të emërojë një kryeministër të emëruar i cili do të paraqesë shumicën prej të paktën 61 deputetësh. Pas kësaj, kryeministri i mandatuar ka 20 ditë kohë për të vendosur për përbërjen e qeverisë së re.

Meqë ende nuk është marrë dorëheqja, në takimin e paradites koordinatorët e grupeve parlamentare me Xhaferin kanë deklaruar se sa deputetë do të largohen nga Kuvendi për shkak se janë bërë kryetarë komunash dhe ardhjen e deputetëve të rinj. Siç theksoi ai, kryetarë komunash janë bërë katër deputetë të VMRO-DPMNE-së dhe nga një nga LSDM-ja dhe Besa.

Next Post

Bilall Kasami sonte drejtëpërsëdrejti në rrjetin e tij social në facebook

Kryetari i tanishëm i Komunës së Tetovës, Bilall Kasami sonte do të ketë paraqitje në rrjetin social në facebook për të falenderuar qytetarët për mbështetjen e dhënë. Statusi në facebook i Bilall Kasamit: Në pamundësi për tu përgjigjur urimeve të shumta, sonte do të kem një paraqitje live në faqen […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: