Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Nga nesër pritet rritje e re e çmimit të produkteve të qumështit

1 min read

Nga nesër po rritin çmimin e disa produkteve të qumështit dhe për këtë paralajmërim kanë marrë një pjesë nga tregtarët. Sipas informacioneve të Thelma Delit dhe prodhuesit e qumështit kanë konfirmuar se nga e hëna qumështi do të ketë një çmim të ri më të lartë. Nuk dihet saktësisht se sa do të rritet dhe arsyeja e rritjes është energjia e shtrenjtë.

– Në një situatë ku kemi një valë të vazhdueshme rritjeje çmimesh në të gjitha segmentet e prodhimit, duke filluar nga prodhimi primar i qumështit dhe rritja e çmimit të ushqimit të kafshëve, e cila u reflektua me një rritje të çmimit të blerjes së qumështit me 40% vetëm nga Nga gushti i vitit të kaluar deri në këtë gusht, si dhe rritja e shumëfishtë e çmimeve të energjisë, Bimilk si kompani përgjegjëse dhe prodhuesi më i madh i qumështit dhe produkteve të qumështit gjatë gjithë periudhës që nga fillimi i krizës ka bërë korrigjimet e nevojshme në çmimin e saj. produkteve. Ne, si pjesa tjetër e industrisë, presim që masat e paralajmëruara në mbështetje të sektorit të biznesit të mundësojnë pozitë më të barabartë në zinxhirin e prodhimit të qumështit, thuhet në kumtesën e Bimilk.