Nuhiu pjesë e debatit për ndryshimet e Ligjit për përgjegjësi civili, shpifje dhe fyerje

vull

Nuhiu pjesë e debatit për ndryshimet e Ligjit për përgjegjësi civili, shpifje dhe fyerj

Zëvendësministri i Drejtësisë, Agim Nuhiu ka marr pjesë në debatin që ka të bëjë me ndryshimet e Ligjit për përgjegjësi civile për shpifje dhe fyerje me çka ky Ligj e garanton lirin e të shprehurit dhe informimit si një nga bazat themelore të demokracisë.  Sipas nenit 10 të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut, të gjithë kanë të drejtën e lirisë së shprehjes. Kjo e drejtë përfshin lirinë e mendimit dhe lirinë për të marrë dhe shpërndarë informacione, ide pa ndërhyrje nga autoriteti publik dhe pavarësisht nga kufijtë.

“ Është duke u zhvilluar debati publik për ndryshimet e Ligjit për përgjegjësi civile për shpifje dhe fyerje. Këto ndryshime do të jenë me interes për sistemin gjyqësor dhe praktikën gjyqësore të vendit tonë duke mundësuar ndryshime në mënyrën e sjelljes së vendimeve gjyqësore,” tha Nuhiu

Next Post

Idrizi: Ne jo vetëm që i dalim për zot kauzave tona, por bëjmë edhe më shumë, sepse për ne çështje Shqiptare e Çamërisë, nuk është çështje as drejtorësh dhe as deputetësh, që shiten e blihen, por në radhë të parë një çështje identitare e kombit shqiptar

Kryetari i PDIU, Shpëtim Idrizi ka zhvilluar një takim me strukturat drejtuese dhe mbështetës në qytetin e Lushnjes. Në fjalën e tij, Idrizi theksoi peshën elektorale të PDIU në 25 prill, kjo e konfirmuar edhe nga sondazhet, si faktor në skenën politike shqiptare, tashmë e konfirmuar forcë e katërt politike […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: