NUK KA NDALESË TË PËRKOHSHME TË NDËRTIMIT TË OBJEKTEVE MODULARE PAVARËSISHT HETIMIT TË TENDERIT DHE DOKUMENTACIONIT TË KONTRAKTUESVE

vull

Kështu duket sot hapësira ku po ndërtohet ambulanca modulare në vendbanimin e Shkupit Butel. Tragjedia në Tetovë, por edhe hetimi, ndër të tjera, për ndërtimin e spitalit nga kompanitë “Brako” dhe “Ari i Tom”, nuk është një arsye e mjaftueshme për këto ndërtime, të cilat janë pjesë e 19 objekteve modulare të ndalet. 

Komuna thotë se nuk kanë autoritet për një vendim të tillë. Ministria e Shëndetësisë, e cila është klienti i objekteve, nuk u përgjigj konkretisht nëse ndërtimi i objekteve të ndërtuara nga e njëjta kompani do të ndalet përkohësisht gjatë hetimit. Prandaj, ata thonë vetëm, siç thonë ata, se siguria e spitaleve nuk duhet të vihet në dyshim, 

Por jo për të paragjykuar shkakun e zjarrit në Tetovë.

“Ministria e Shëndetësisë gjithashtu kërkon që të mos vihet në dyshim siguria e pacientëve të shtruar në spitalet modulare, si dhe punonjësve shëndetësorë që punojnë atje. Ju kujtojmë se në këtë moment jemi në mes të valës së katërt pandemike me një numër të lartë qytetarësh pozitivë ose në fazën e trajtimit. “- thonë nga Ministria e Shëndetësisë” thonë nga Ministria e Shëndetësisë.

Prokuroria, e cila tha dje se u konfiskua dokumentacioni nga kompanitë për spitalin modular të Tetovës, nuk kishte një përgjigje specifike nëse spitalet në ndërtim duhet të pezullohen derisa të sqarohet rasti i spitalit modular të Tetovës. 

“Prokuroria, në varësi të rezultateve të përcaktuara, do të marrë vendimet e duhura të prokurorisë publike,” tha BPPO për TV24. 

Një nga kontraktorët, kompania “Brako” për TV24 thotë se ata janë të detyruar të ndërtojnë objektet brenda afateve. Ata thonë se për shkak të aksidentit, nuk duhet të bëhet një vlerësim i përgjithshëm. 

“Ne jemi të mendimit se duhet të presim që hetimi të përfundojë dhe të shohim arsyen e situatës së trishtuar.” Sa i përket ambulancës në Butel, natyrisht, do të respektohen të gjitha standardet për ndërtimin e saj. “Ndërtimi nuk mund të ndalet nga kontraktuesi sepse ai është i detyruar me një kontratë dhe afate” – thonë nga “Brako”.

Disa mjekë po kërkojnë mbylljen e spitaleve modulare.

Në projektin me Bankën Botërore, Ministria e Shëndetësisë urdhëroi 19 spitale modulare, tenderi peshon 3.6 milion euro dhe u fitua nga kompanitë “Brako” dhe “Ari dhe Tom”. Pas tragjedisë së Tetovës, u shfaqën shumë dilema, të cilave hetimi duhet t’u përgjigjet.

Next Post

Hetuesit gjerman kanë arritur te Spitali i Tetovës

Gjatë ditës së sotme dy hetues nga Gjermania kanë arritur në Tetovë, tek spitali modular i cili u shkrumbua nga zjarri dhe për pasoj mbetën 14 viktima dhe 12 pacientë të lënduar. Bëhet fjalë ekspert të shkallës më të lartë për ekspertiza dhe hetime gjatë fatkeqësive nga njësiti i kriminalistikës […]

Subscribe US Now