Osmani: Bullgaria ka të drejtën e vetos, po gjashtë muaj është periudhë shumë e gjatë

vull

Ministri i Punëve të Jashtme duke komentuar qëndrimin e kryeministrit bullgar, Kiril Petkov tha se Bullgaria të drejtën e vetos, por gjashtë muaj është periudhë shumë e gjatë në kontekstin në të cilin ndodhet rajonit.

Ai thekson se vendimet për zgjerimin e BE-së miratohen me konsensus mes vendeve anëtare dhe qëndrimi i Maqedonisë së Veriut është parimore dhe shumë vende të BE-së e mbështesin.

“Gjashtë muaj është periudhë e gjatë në kontekstin në të cilin ndodhet rajonit. Ka shumë çështje të hapura. Mendoj se kjo periudhë nuk ka konvenon neve. Duhet të ulemi me Petkovin dhe të bisedojmë se çfarë do të ndodhë kjo periudhë”, tha Osmani.

Kujtojmë se “Financial Times” dhe shkroi se kryeministri i ri bullgar, Kiril Petkov jep sinjale se Sofja do të jep fund bllokimeve dhe Maqedonia e Veriut do të nisë bisedimet.

Next Post

Zëvendësdrejtori i ESHPI, Idrizi priti në takim delegacionin nga EUIPO

Vizitë nga Zyra për pronësi intelektuale e Bashkimit Europian (EUIPO). Me datë 14.12.2021 Zyra për pronësi intelektuale e Bashkimit Europian (EUIPO) filloi orgazimin e një puntorie teknike me shtetet anëtare të CEFTA-s për të vlersuar dhe krijuar një projekt disa vjeçar të financuar nga Bashkimi Europian, më sakte nga EUIPO. […]

Subscribe US Now