OSMANI: PAS 15 VITESH STATUS KANDIDUES, KËTË VIT MAQEDONIA MERR DATË

vull

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani mbajti takim me Ministrin për Punë të Jashtme të Republikës së Lituanisë, Linas Linkeviçius, i cili për vizitë pune ndodhet në vendin tonë.

Në takim u hapën tema për sfidat me të cilat ballafaqohet vendi ynë në rrugën drejt anëtarësimit në BE, për mbështetje nga ana e Lituanisë për rrugën tonë euro- integruese, si dhe sfidat që e presin Bashkimin Evropian këtë vit.

“Bashkimi Evropian hyn në një periudhë më turbulente nga ekzistimi i saj, e ngarkuar me sfidën e finalizimit të Bregzit, ndërhyrje në populizëm dhe radikalizëm në sistemet politike të vendeve – anëtare, si lëvizje gjeopolitike në gjithë periferinë” theksoi Omani, duke potencuar progresin e Maqedonisë në procesin e integrimeve evropiane, si sukses i përbashkët i vendit dhe Unionit.

“Suksesi i Marrëveshjes së Prespës është më e rëndësishmja për ne, duke e hapur rrugën për anëtarësimin tonë në BE dhe NATO, gjithashtu është edhe fitim i fuqive progresive evropiane të të gjithë kontinentit, në mënyrë të drejtpërdrejt duke e theksuar fuqinë pozitive të idesë evropiane” – theksoi Osmani. Ai potencoi se pas 15 viteve status i vendit kandidat, këtë vit Maqedonia pret datë për negociata.

Gjatë bisedës, bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime edhe rreth marrëdhënieve bilaterale dhe bashkëpunimit mes dy vendeve, ku edhe bashkërisht u konfirmua interesi për avancimin e mëtutjeshëm në të gjitha sferave të interesit të përbashkët. Në këtë drejtim në veçanti u potencua mundësia për shkëmbimin e përvojave nga ana e Lituanisë në procesin e negociatave, shkëmbimi i përvojave në implementimin e reformave të thella, si dhe mundësia e ndihmës së drejtpërdrejtë bilaterale të vendit.

Leave a Reply

Next Post

Teuta hidh pak krip-  Me frenuar në Tetovë arrin në Grupçin

Në rrjetet sociale në facebook është shpërndarë një fotografi ku shihet një rrugë në Tetovë se si nuk është pastruar nga bora, njëherit siç bëjnë të ditur komentuesit edhe shumë para-lagje tjera e kanë të njëjtin fat, transmeton KohaNews. “Teuta Arifi hidh pak krip se do mbytet dikush” komentojnë tetovarët, […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: