Paga minimale do të rritet 15,401- për shkak të kostove për kurorën, LSM kërkon që ajo të arrijë në 16,976 MKD

vull

Federata e Sindikatave të Maqedonisë, SSM, beson se rritja e pagës minimale në 15,401 denarë, e cila do të ndodhë me rregullimin në mars, pra me 446 denarë, nuk është e mjaftueshme.

Sipas kreut të SSM, Darko Dimovski, duke pasur parasysh kostot e mëdha që punëtori maqedonas kishte për trajtimin e kovidit 19, të cilat arrijnë në minimum prej 6,000 denarë, paga minimale duhet të rritet në të paktën 16,976 denarë.

Ja se çfarë shkruajti sindikata në deklaratën e saj të fundit.

“Sipas nenit 4 në Gazetën Zyrtare të Republikës së Maqedonisë, shuma e pagës minimale të paguar në shumën bruto për vitin paraprak rregullohet në mars të çdo viti me: një të tretën e rritjes së pagës mesatare të paguar në Republikë të Maqedonisë, një e treta e rritjes së indeksit të kostos dhe një e treta e rritjes reale të produktit të brendshëm bruto për vitin e kaluar, sipas të dhënave të Zyrës Shtetërore të Statistikave.

Next Post

Kryeministri Zaev në takim me Shoqatën e Kompanive të Huaja: Me partneritet krijojmë ambient të përshtatshëm biznesi për rritjen e eksporteve dhe investimeve të reja

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev dhe ekipi qeveritar ekonomik mbajtën takim online me kryetarin e Odës Ekonomike, Branko Azeski dhe me Shoqatën e Kompanive të Huaja me prodhim të avancuar teknologjik në kuadër të Këshillit për Investime të Huaja, kryetar i së cilit është […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: