Pandemia do kalojë, kurse çmimi i energjisë elektike do rritet 22.2 %!

vull

Në çdo vend të Evropës për shtrenjtimin e çmimit të energjisë dhe lëndës djegëse protestojnë Sindikatat.

Në Maqedoni sindikata ekziston formalisht, sa për të marrë paga, prandaj qytetarët duhet të veteorganizohen.

Sindikata është mirë të shikojë pak ka Franca, Gjermania dhe Britania, ku sindikatat rrëzojnë pushtete.

…..

Dilni thoni jo shtrenjtimit të energjisë elektrike, mbani maska, mbroni veten, familjen dhe kombin. Pandemia do kalojë, kurse çmimi mbetet i lartë; nëse ne nuk protestojmë dhe varfëria do thellohet.

….

Energjia elektrike në Maqedoni, de fakto do shtrenjtohet për 22.2 për qind, e jo 7.4. Kjo argumentohet me faktin se tre kompani menaxhojnë me energjinë elektrike MEPSO, EVN DHE ELEM dhe secilës i takon shtrenjtimi për 7. 4 përqind. Kur do i marrim faturat do e shihni sa do paguajmë më shumë.

Krimi, korrupsioni, nepotizmi, mito, padrejtësitë, ligështite, janë më të rrezikshme se nacionalizmi. Më mirë menjanoni të parat se sa nacionalizmin. Kjo e fundit të shpie në barazi dhe në sistem vlerash demokratike.

Berat AZIZI, analist, gazetar

Next Post

Në prag të zgjedhjeve në Mal të Zi, në 10 pyetje flet Nikollë Camaj

1.    Pse duhet të ju besojnë shqiptarët? Sepse jemi opsioni më unik, më shpresëdhënës, i dëshmuar për bashkëpunim dhe seriozitet, e që ndonjëherë u është ofruar shqiptarëve në Malin e Zi. Këtu kombinojnë përvoja 30 vjeçare e njerëzve të kalitur në sakrifica, dhe gjenerata e re, e mbushur me energji […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: