Papunësia në Maqedoni shënon 15,7%

vull

Në vitin 2021 popullata aktive në vend ishte 943.004 persona, nga të cilët të punësuar janë 795.097, ndërsa 147,917 persona janë të papunë, tregojnë të dhënat e Entit shtetëror për statistikës.

Nga të dhënat mund të shihet se shkalla e aktivitetit në këtë periudhë është 56,0, shkalla e punësimit 47,2, ndërsa shkalla e papunësimit arrin 15,7.

Sipas Entit shtetëror për statistikë, shkalla e pa punësimit në vitin 2020 arrin 16,4.

Next Post

Osmani: Fillimin i negociatave gjatë presidencës franceze do të ishte punë e drejtë

Vendimi për mbajtjen e konferencave të para ndërqeveritare dhe fillimi i negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, gjatë presidencës franceze me BE-në do të ishte punë e drejtë dhe e duhur me të gjitha efektet pozitive për të gjithë rajonin. Ky është mendimi që mbizotëroi në diskutimin e mëngjesit […]

Subscribe US Now