Pavleski takon Gerasimovskin, diskutojnë mbrojtjen e të drejtave të pronësisë industriale

Blerand Rexhepi

Drejtori i Agjencisë për investime të huaja, Dejan Pavleski sot ka pasur takim me Goran Gerasimovskin, drejtorin e Entit shtetërorë për pronësi industriale.

Në takimin me drejtorin e “Entit Shtetërore të Pronësisë Industriale”, Goran Gerasimovski, ata diskutuan mbi mbrojtjen e të drejtave të pronësisë industriale, si një nga faktorët më të rëndësishëm që kompanitë marrin parasysh nëse duan të investojnë në një vend të huaj.

Mbrojtja e të drejtave të pronësisë industriale, të tilla si blerja e patentës, dizajni industrial, marka tregtare, përcaktimi i produktit dhe tregimi gjeografik, është i rëndësishëm për investimet e huaja dhe kompanitë vendase me potencial eksporti për funksionim të suksesshëm dhe pozitë të favorshme në tregun botëror.

Statistikisht, vendet me sisteme të forta për mbrojtjen e të drejtave të pronësisë industriale tërheqin më shumë investime të huaja krahasuar me vendet pa rregullore ekzistuese të mbrojtjes.

Republika e Maqedonisë së Veriut në këtë fushë është e harmonizuar me standardet ndërkombëtare, duke siguruar mbrojtje ligjore efektive për kompanitë që veprojnë në vend.

Next Post

LIGJI GREK 2636/1940 NUK KA LIDHJE ME ARVANITËT VENDAS MUSLIMANË

Pjesa jugore e Shqipërisë së Poshtme thërritet nga shqiptarët me emrin Çamëri. Për të ndeshet edhe emërtesa perandorake romake Epir-us e shekujve I – IV e.s. e marrun prej shprehjes gjeografike në Shqip “Tokat E Pirit” duke i ngjitur prapashtesën perandorake romake perëndimore -us. Rrënojat E Pirit, qytetit arban shumë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: