Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

PDIU / Kështu ishte 10 vjet më parë varreza ku prehen 2900 shqiptarë të Çamërisë të cilët kanë vdekur gjatë eksodit biblik të vitit 1944…

1 min read

Kështu ishte 10 vjet më parë varreza ku prehen 2900 shqiptarë të Çamërisë të cilët kanë vdekur gjatë eksodit biblik të vitit 1944, kur bandat greke të Napolon Zervës kryen një prej gjenocideve më të mëdha në Ballkan. Vitet e komunizmit këtë tokë e lanë djerr, e pas vitit 1990 shoqata patriotike “Çamëria” vendosi një gur, për t’i përkujtuar ata në 27 Qershor.PDIU çoi në vend amanetin e të parëve, ngritjen e një Varreze Monumentale, ku çdo shqiptar, çdo i huaj, çdo shtetar të përballet me vendprehjen më të madhe gjenocidiale të shqiptarëve të Çamërisë.Varreza Monumentale e Kllogjerit është dëshmia e gjallë e historisë tonë, për të mos harruar tragjedinë, por edhe për të kujtuar çdo të afërm që prehet këtu.Historia nuk fshihet dot!Shumë shpejt kjo varrezë do të marrë statusin e varrezës historike!Në këtë tokë, në afërsi të Sarandës, 13 km larg pikës kufitare të Qafë Botës, për tre muaj të vitit 1944 ndërruan jetën burra, gra, pleq dhe fëmijë nga uria, etja dhe sëmundjet. Ata nuk kishin asnjë faj, vetëm se ishin shqiptarë. #NeNukHarrojmë#ÇamëriaNukHarron#ShqipëriaFiton#NënNjëFlamur#ShpëtimIdrizi9#MesilaDoda12

May be an image of mountain, grass, tree, nature and road
May be an image of outdoors and monument
May be an image of outdoors, monument and tree
May be an image of outdoors and monument
May be an image of standing and outdoors
May be an image of one or more people
May be an image of one or more people
May be an image of one or more people, people standing, monument and outdoors
May be an image of outdoors and monument