Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

PDSH, NSDP, DOM dhe LDP mbetën pjesë e shumicës qeverisëse

2 min read

Partitë më të vogla të koalicionit qeverisës si PDSH, NSDP, DOM dhe LDP kanë njoftuar se mbeten pjesë e shumicës parlamentare. Liderët e partive të koalicionit janë ftuar sot në mbledhjen e Qeverisë, e cila vjen pas dorëheqjes së Zoran Zaev nga pozita e kryeministrit dhe liderit të LSDM-së pas humbjes së partisë në pushtet në zgjedhjet lokale. Përpara takimit, kreu i PDSH-së Menduh Thaçi tha se partia e tij mbeti pjesë e koalicionit qeverisës dhe nuk shihte asnjë arsye që të ndodhte ndonjë gjë dramatike.

“Ishin zgjedhje lokale. Nëse duan të flasin për legjitimitetin e Qeverisë, kjo qeveri ka legjitimitet edhe në këto zgjedhje. “Absolutisht ka shumë më shumë vota se opozita”, tha Thaçi.

Kryetari i NSDP-së Petkovski Tito Petkovski tha se nuk duhet të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare, por qeveria aktuale duhet të vazhdojë të punojë.

NSDP, shtoi ai, mbetet pjesë e shumicës parlamentare.

Si DOM ashtu edhe LDP mbeten pjesë e shumicës parlamentare dhe nuk janë pro mbajtjes së zgjedhjeve të parakohshme. Këto dy parti në koalicion garuan të pavarura në zgjedhjet lokale, përkatësisht nuk ishin pjesë e koalicionit të udhëhequr nga LSDM.

Kryetarja e DOM-it Maja Moraçanin thotë se Maqedonia ka nevojë për stabilitet, sepse po përballemi me krizë energjetike dhe pandemia ende vazhdon.

I pyetur nëse do të ishin pjesë e një mazhorance tjetër parlamentare, Moraçanin tha se as nuk kishin negociata të tilla dhe as se ishte ide e tyre.

Kryeministri aktual Zoran Zaev dje në një konferencë për media deklaroi se po jep dorëheqje nga posti i kryeministrit dhe kryetar i LSDM-së, duke theksuar se po merr përgjegjësinë për rezultatin e keq zgjedhor. Sot në Qeveri po zhvillohet takimi me krerët e partnerëve të koalicionit.