Petrova- Gjorgjeva: Reforma në arsimin fillor është e domosdoshme, koncepti mbështetet në analizë

vull

Reforma në arsimin fillor është e domosdoshme, deklaroi Emilija Petrova – Gjorgjeva, dekan në Fakultetin Pedagogjik në Shtip pranë Universitetit Goce Dellçev pas takimit me profesorët e të gjitha  universiteteve në vend me përfaqësuesit e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, Byrosë për Zhvillimin e Arsimit dhe anëtarët e grupit punues të cilët morën pjesë në  përgatitjen e  konceptit të  arsimit fillor.

 

“ Të gjithë jemi dakord se çdo kohë  sjell sfida ndërsa reforma është e domosdoshme. Ky koncept është vendosur në pikëpamje bashkëkohore, shumë ambicioz dhe mbështetet në shumë dokumente evropiane. Në konceptin e propozuar janë dhënë kontura  të cilat japin udhëzime dhe tregojnë se si të veprohet më tej. Nëse përfshihen të gjithë pjesëmarrësit në procesin edukativo-arsimor, duke filluar nga prindërit, deri te mësimdhënësit dhe në fund profesorët universitar dhe Byroja për Zhvillim, do të japim kontribut në përmirësimin e këtij koncepti që është në interes të të gjithë nxënësve” theksoi Petrova-Gjorgjeva.

Takimi i sotëm është pjesë e një procesi të gjerë konsultimi për reformat e propozuara në arsimin fillor.

 

Next Post

Ganiu: Modernizojmë kushtet infrastrukturore në QT ‘Mavrovasja’ (VIDEO)

 Kryetari i komunës së Çairit Visar Ganiu së bashku me kreun e Qytetit të Shkupit Petre Shilegov dhe Shoqatën е qytetarëve shfrytëzues të hapësirës zyrtare të QT “Mavrovasja”, nënshkruan sot memorandumin e bashkëpunimit për krijimin e një zone të gjelbërt atraktive në qendrën tregtare Mavrovasja, е cila sipas projektit do […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: