Presidenti Meta përshëndet finalizimin e Marrëveshjes për formimin e Qeverisë së re në Maqedoninë e Veriut

vull

Finalizimi i Marrëveshjes për formimin e Qeverisë së re në Maqedoninë e Veriut është një tjetër hap pozitiv për forcimin e institucioneve demokratike dhe përparimin e reformave.

Rritja e përfaqësimit të faktorit shqiptar në qeverisje, përfshirë dhe mundësinë e Kryeministrit shqiptar në të ardhmen, është tregues europianizues dhe vitalizues për forcimin e bashkëjetesës.

Pas zgjedhjeve demokratike dhe konkurruese, fqinji ynë ecën me siguri të merituar për çeljen e negociatave me Bashkimin Europian.

Duhet të mësojmë prej tyre dhe të kthehemi në shina sa më parë, duke nisur me respektimin e Marrëveshjes së 5 qershorit dhe plotësimin e gjithë kushteve të tjera.

Next Post

Maqedonia do të vendos një test të detyrueshëm PCR për udhëtarët nga Kosova

Pasi në fluturimin n Maqedoni – Finlandë,  kishte disa pasagjerë që ishin pozitivë, Ministri Venko Filipce vendosi të flasë dhe të thotë se ata janë kryesisht pasagjerë që kanë ardhur nga Kosova. Për shkak të kësaj, autoritetet tona shëndetësore vendosën të kërkojnë prezantimin e testeve PCR për udhëtarët nga Kosova. […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: