Programi i nënshkruar për bashkëpunim në sferën e kulturës ndërmjet Ministrisë së Kulturës të Republikës së Maqedonisë dhe Ministrisë së Kulturës të Republikës së Bullgarisë

vull

Ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, sot qëndroi në vizitë pune njëditore në Republikën e Bullgarisë si pjesë e delegacionit zyrtar të udhëhequr nga Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev, në të cilin ishte edhe Sekretari  Shtetëror i Ministrisë së Kulturës, Valmir Aziri.

Në kuadër të vizitës, ministri i Kulturës me kolegun e tij bullgar, Boil Banov, e nënshkruanProgramin për bashkëpunim në sferën e kulturës ndërmjet Ministrisë së Kulturës të Republikës së Maqedonisë dhe Ministrisë së Kulturës të Republikës së Bullgarisë. Ky dokument bilateral i cili i bashkëngjitet Marrëveshjes së nënshkruar për fqinjësi të mirë, miqësi dhe bashkëpunim do t’i intensifikojë lidhjet kulturore ndërmjet të dyja vendeve në të cilat në të kaluarën u realizuan iniciativa dhe projekte të shumta nga të gjitha veprimtaritë nga sfera e kulturës. Në të dyja vendet nga viti 2005 ekzistojnë edhe qendra informative kulturore në të cilat vazhdimisht prezantohen artistët dhe institucionet nga të dyja vendet.

Në kuadër të vizitës, ministrat e Kulturës vendosën edhe kurorë luleshte përmendorja e Goce Dellçevit në Sofje, me çka u shënua 147-vjetori i lindjes së kolosit, njëherazi ishin të pranishëm edhe në programin artistik kulturor, i cili me këtë rast u realizua nëQendrën Informative Kulturore të Republikës së Maqedonisë në Sofje. Në ngjarje ishin të pranishëm artistët nga më tepër shtetetë cilët interpretuanfragmente nga krijimtaria e Petre M. Andreevski, Pejo Javorov, si dhe nga kolosët e muzikës, ZhorzhBize, Xhuzepe Verdi, Johan Shtraus, etj.

Next Post

Hoxhollarët nuk ia varrosën nënën pa pare, i varfëri detyrohet ta shes viçin

Sabri Beqiri nga Akrshtica e Vushtrrisë jeton në varfëri të skajshme. Dy ditë më parë atij i vdiq nëna, ndërsa Bashkësia Islame në Vushtrri e detyroi të paguajë për antarësi shumën prej 417 eurove. Kryefamiljari u detyrua të shes viçin në mënyrë që nëna e tij të varrosej sipas ritit […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: