Propozime për ndryshime në Ligjin për pensionin dhe sigurimin e invaliditetit

vull

Një grup ligjvënësish në parlament kanë propozuar  ndryshime  në Ligjin për pensionin dhe sigurimin e invaliditetit. Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit do të rregullojë dispozitat në lidhje me anëtarësimin në shtyllën e dytë, përcaktimin e pensioneve dhe çështje të tjera me interes për mbajtësit e politikave dhe përfituesit e pensioneve, transmeton KohaNews.

“Në Republikën e Maqedonisë së Veriut sigurimi i detyrueshëm i pensionit dhe sigurimit invaliditetit  rregullohet me Ligjin për pensionin dhe sigurimin e invaliditetit.”

Ndryshimi i propozuar harmonizon gjithashtu tekstin e ligjit me Ligjin për akcizat ”, thuhet në shpjegimin ligjor.

Next Post

Kohë me diell, temperaturat deri më 34 gradë

Kjo pasohet nga një periudhë e motit kryesisht me diell me një ngritje graduale të temperaturës. Temperatura maksimale do të lëvizin nga 25 deri në 34 gradë, transmeton KohaNews. Në Shkup, me diell dhe me vranësira lokale dhe me errë të lehtë. Temperatura do të lëvizë nga 16 deri në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: