Propozimi që trajtimi në spitalet private të kushtojë nga 40 deri në 305 mijë denarë – njoftoi ministri Filipçe

vull

Sot, Qeveria do të propozojë trajtimin e pacientëve pozitivë në spitalet private në Maqedoni që varion nga 40,000 deri në 305,000 denarë, njoftoi në profilin e tij në Facebook Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe. Siç shkruan Filipce, sot në seancën e Qeverisë është Ligji për Kujdesin Shëndetësor, ndryshimet e të cilit propozojnë që çmimet në spitalet private të jenë të barabarta me çmimet referuese të përcaktuara nga Fondi i Sigurimeve Shëndetësore.

Rregullimi i çmimeve është i domosdoshëm në mënyrë që të mos vihemi në një situatë ku objektet private të kujdesit shëndetësor mbeten të paarritshme për shumicën dërrmuese të qytetarëve në vendin tonë, shkruan Filipce.

Ai u bëri thirrje të gjithë deputetëve që të mbështesin këtë rregullim të çmimeve për shërbimet shëndetësore të pacientëve pozitivë në spitalet private.

Në një kohë pandemie, është thelbësore që deputetët të kalojnë këtë zgjidhje ligjore që do t’i bëjë çmimet për trajtimin e pacientëve në spitalet private të qëndrueshme financiarisht për të gjithë qytetarët, tha Ministri i Shëndetësisë.

Next Post

Mijalkov dënohet me tetë vjet burg për rastin "Thesari", Grujevski mori 15 vjet

Ish-drejtori i DBK-së Sasho Mijalkov, i akuzuari i parë në çështjen “Thesari” për abuzim të pozitës zyrtare, u dënua me një dënim të vetëm prej tetë vjetësh. Goran Grujevski u dënua me 15 vjet burg, ndërsa Nebojsha Stajkoviq dhe Toni Jakimovski u dënuan me nga pesë vjet. Për keqpërdorimin e […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: