Punësime në bazë të etnitetit të rrejshëm, Avziu: Angazhohem në zgjidhjen e problemit

Kohanews Admin

Edhe Qeveria punëson ‘maqedonas’ të vetëshpallur si shqiptarë. Falë softuerit së tyre të quajtur “Balancer”, vendet e punës të rezervuara për shqiptarë, edhe në institucionin ekzekutiv, Shërbimin për punë të përgjithshme dhe të përbashkëta, ishin mbushur me të punësuar të cilët mbanin emra maqedonas por të cilët ishin deklaruar si shqiptarë të rrejshëm.

Mirëpo kjo problematikë pritet që të gjejë një zgjidhje edhe atë falë sekretarit shtetërorë në Ministrinë e shoqërisë informative dhe administratë Adem Avziu i cili zotohet që kësaj çështje t’i gjejë zgjidhje dhe problemi mos shfaqet në të ardhmen. Nga Ministria e Administratës theksojnë se për ta eliminuar këtë fenomen, kërkojnë që përkatësia etnike të vihet në certifikatën e nënshtetësisë.

“Më vjen keq që pala maqedonase për një vend pune është në gjendje që brenda 24 orëve me një deklaratë në noter të ndërojë përkatësinë etnike. Ne si BDI dhe unë si sekretar shtetërorë do të angazhohemi që të sofistikojmë Balanserin që në të ardhmen mos të ketë hapësirë për keqpërdorime duke marrë parasyshë edhe ndryshimet e nevojshme për dëshminë e etnitetit në nënshtetësi si dhe në letërnjoftimet e reja ku saktë do të përcaktohet etniteti i qytetarit”, kështu thekson sekretari shtetërorë Avziu i cili shton se me këtë rast inkurajon të gjithë anëtarët shqiptarë nëpër komisione për punësim që kandidatëve maqedonas t’iu bëjnë intervista në gjuhnë shqipe.

“Inkurajoj dhe u bëj thirrje pubike të gjithë anëtarëve shqiptarë të komisioneve për punësime që kandidatët maqedonas ose të tjerë të cilët deklarohen si shqiptarë lirisht mund t’iu bëjnë intervistë në gjuhën shqipe dhe të njejtët nëse nuk mund të përgjigjen në gjuhën shqipe duhet të vlerësohen me pikë minimale”, sqaron mes tjerave Avziu.

Next Post

Mirdita Thaçi sjell receten e Tortës së Pavarsisë, e jashtëzakonshme në shije dhe pamje

Të gjithë e njohin master-chiefen e parë shqiptare që përgatit tortat më të shijshme dhe më madhështore. Në faqen e saj në Instagram, ajo prezanton punën e saj briliante. Mirdita Thaçi nga @mirifrommybaguette sjell receten e Tortes së Pavarsisë. Përbërsit për pandispanjen: -120 g miell -120 g sheqer -4 vezë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: