Qeveria e RM-së:Sot prej orës 11 në oborrin e Qeverisë do të mbahet ceremoni solemne me rastin e ngritjes së flamurit të NATO-s

vull
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Sot prej orës 11 në oborrin e Qeverisë do të mbahet ceremoni solemne me rastin e ngritjes së flamurit të NATO-s përpara objektit të Qeverisë së Maqedonisë e cila së shpejti do ta bartë emrin “Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut”.

Me rastin e ngjarjes, kryeministri Zoran Zaev, do të mbajë fjalim në oborrin e Qeverisë.

Ndryshe, mbishkrimi me shkronjat “Qeveria e Republikës së Maqedonisë” tanimë është mënjanuar nga objekti i qeverisë. Këto shkronja janë larguar me qëllim që të shtohet edhe “E Veriut”, në pajtueshmëri me emrin e ri kushtetues të shtetit.

Pas Qeverisë pritet që të ndërrohet edhe tabela e Kuvendit dhe ministrive, ndërkaq më pas duhet që të ndërrohen edhe nëpër objektet tjera shtetërore.

Greqia sot me notë verbale do ta njoftojë Republikën e Maqedonisë se janë tejkaluar të gjitha pengesat për dhënien fund të kontestit disadekadësh për emrin, ndërkaq Maqedonia në Gazetën Zyrtare duhet që ta publikojë emrin e ri.

Emri i ri i shtetit do të harmonizohet edhe me Ligjin për përdorimin e gjuhëve që do të thotë se tabelat do të shkruhen edhe në shqip pasi që, siç ka deklaruar para ca kohës zëdhënësi qeveritar, Mile Boshnjakovski, shqiptarët janë 20% në nivel shtetëror.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Varri që ndërtoj, shpejt mund të bëhet imi

Nga Aurel Dasareti, Arizona (ekspert i shkencave psikologjike-ushtarake) Tejmbushja e dhomave të posaçme në spital e gjetiu, ku ruhen kufomat para varrimit, ofrojnë kohë të mira për “ndërtuesit” e varreve të Shqipërisë, Kosovës dhe trojeve tjera arbërore. Por, ata e dinë se rruga për në varr është e shkurtër dhe […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: