Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Qeveria në seancën e sotme duhet të shpallë gjendje krize në sektorin energjetik

1 min read

Sipas njoftimeve, Qeveria në seancën e sotme duhet të shpallë gjendje krize në sektorin energjetik për të injektuar mjete buxhetore direkt në kompanitë energjetike.

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi bëri të ditur se do t’i propozojë Qeverisë shpalljen e situatës së krizës në sektorin energjetik, si dhe se ka fonde për të ndërhyrë dhe varësisht nga nevojat e kompanive energjetike do të ridrejtohen shumë mjete. direkt nga buxheti.

– Aktualisht nuk parashikohen masa kufizuese, por do të shpallet një situatë krize në sektorin energjetik me qëllimin e vetëm që të mund të injektohen mjete buxhetore direkt në kompanitë energjetike në vend, përfshirë ESM dhe MEPSO për të rritur likuiditetin e tyre, në mënyrë që të ndërhyhet në importin e energjisë elektrike, tha së fundmi Bekteshi.

Në buxhet, siç tha ai, aktualisht janë në dispozicion 100 milionë euro që nuk përdoren nga fondi për përballjen me pandeminë.

Më 30 tetor, Qeveria ka miratuar një dekret për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme në mungesë të energjisë elektrike dhe siç sqarohet atëherë nga Ministria e Ekonomisë, është miratuar me qëllim të harmonizimit të tij me dispozitat e Ligjit për Energji. –