Qeveria: Po ndërmerren të gjitha masat për ruajtjen e standardit të qytetarëve

vull

Republika e Maqedonisë së Veriut ka sasi të mjaftueshme të produkteve ushqimore dhe derivate të naftës në rezervat e mallrave, qytetarët të jenë të qetë nuk pritet goditje në çmime të produkteve themelore të ushqimit.

Për momentin nuk ka nevojë të vendosen në funksion rezervat e mallrave, duke pasur parasysh se prodhuesit e produkteve themelore kanë rezerva për periudhë prej mbi 35 ditëve, pa përfshirë ditët e të cilat mund të mbulojmë përmes rezervave shtetërore. Vazhdojmë me furnizimin e rezervave shtetërore, siç është paraparë në programin vjetor, ndërsa si Qeveri i shqyrtojmë nevojat eventuale për përforcim shtesë të dinamikës së rezervave, nëse ka nevojë për diçka të tillë.

Apelojmë deri te tregtarët ta respektojmë vendimin qeveritar për marzhat tregtare, sepse nga ky vendim askush nuk humb.

Qytetarët të jenë të sigurt dhe në paralajmërimet e Bankës Qendrore e cila ditët e kaluara informoi se kursi i denarit është stabil dhe i tillë do të mbetet. Kjo strategji monetare e kursit të qëndrueshëm të denarit është strategji e përshtatshme në përputhje me fundamentet e ekonomisë maqedonase. Sipas këtij konfirmimi të stabilitetit të kursit të këmbimit, rezervat valutore janë mjeti kryesor në këtë lloj strategjie monetare, të cilat sipas të dhënave më të fundit në dispozicion arrijnë në rreth 3.4 miliardë euro, që është dy herë më i lartë se në vitin 2008 të krizës financiare globale.

Qeveria është në komunikim të rregullt me të gjithë aktorët relevant social, si dhe me institucionet ndërkombëtare, Bankën Botërore dhe Fondin Monetar Ndërkombëtar, në rast nevoje për përdorimin e instrumenteve që do të ndihmojnë në financimin e shpenzimeve në ekonominë e vendit.

Next Post

Sulmohet fizikisht një banor nga Llomnica e Gostivarit

Dje (01-mars) në orën 12:30, 52-vjeçari M.N. nga Llomnica e Gostivarit në SPB Tetovë ka raportuar se pak më parë në rrugën “Majori Çede Filipovski” në Gostivar ka qenë i sulmuar fizikisht nga 51-vjeçari M.T. nga Negotina-Pologut. Rasti është zbardhur plotësisht dhe ndaj personit M.T. do të vijojë një parashtresë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: