Qeveria – Spasovski dhe ministrat që janë zgjedhur deputetë nuk marrin pagë nga Kuvendi

vull

Qeveria njoftoi në një deklaratë këtë pasdite se Kryeministri teknik Oliver Spasovski dhe ministrat që u zgjodhën deputetë në zgjedhjet e 15 korrikut “marrin vetëm pagën për angazhimin e tyre në Qeveri, deri në momentin e angazhimit të tyre në Qeveri, dhe jo nga Kuvendi ”.

Kjo çështje, pasi deputetët mund të jenë ministra në të njëjtën kohë, u hap sot nga Presidenti i Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit dhe Konfliktit të Interesit Biljana Ivanovska. Ajo vlerësoi se kjo është një paqartësi në ligje.

Në këtë përbërje parlamentare janë disa ministra aktualë, të cilët tani janë deputetë si Kryeministri Spasovski, pastaj Nikolla Dimitrov, Mila Carovska, Radmila Sekerinska dhe Damjan Manchevski nga LSDM dhe Arber Ademi dhe Naser Nuredini nga BDI. Disa prej tyre janë riemëruar për ministra, kështu që këtë javë pritet të tërhiqen dhe të zëvendësohen nga të tjerët nga listat e tyre.

Next Post

Pandemia do kalojë, kurse çmimi i energjisë elektike do rritet 22.2 %!

Në çdo vend të Evropës për shtrenjtimin e çmimit të energjisë dhe lëndës djegëse protestojnë Sindikatat. Në Maqedoni sindikata ekziston formalisht, sa për të marrë paga, prandaj qytetarët duhet të veteorganizohen. Sindikata është mirë të shikojë pak ka Franca, Gjermania dhe Britania, ku sindikatat rrëzojnë pushtete. ….. Dilni thoni jo […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: