Qeveria: Të sëmurët kronikë duhet të kthehen në punë, përveç atyre me gjendje të përkeqësuar dhe sëmundje malinje

vull

Punonjësit që largohen nga puna në bazë të listës së përcaktuar të sëmundjeve kronike për t’u kthyer në vendet e tyre të punës dhe për të kryer detyra të rregullta të punës. Përjashtim nga kjo do të jenë vetëm personat (pacientët) në të cilët sëmundja është në një fazë përkeqësimi dhe për ata me sëmundje malinje, për të cilët do të jepet një konfirmim me një gjetje dhe mendim të një mjeku specialist, bazuar në të cilën konfirmimi këta persona do të përdorin pushimin e sëmundjes, vendosi Qeveria në seancën e sotme, duke miratuar rekomandimin e Komisionit për Sëmundjet Infektive, me përjashtime të caktuara.

Për gratë shtatzëna, është vendosur të vazhdojë përdorimi i masave qeveritare. 

Disa shoqata të pacientëve në lidhje me rekomandimin e Komisionit për Sëmundjet Infektive për t’u kthyer në punë tek të sëmurët kronikë, dërguan sot kërkesa tek autoritetet, personat me rrezikun më të lartë të vdekjes nga kovid-19 për të mbetur të papunë, lista e sëmundjeve kronike më të rrezikshme të paraqitet nga klinikat përkatëse, kthimi në punë të bëhet sipas kritereve të caktuara.

Next Post

Takimi Besimi – FMN: Qëllimi ynë është që rritja të dyfishohet në vitet e ardhshme

Ministri i Financave, Fatmir Besimi bashkë me ekipin e ministrisë dhe përfaqësuesit e Fondit Monetar Ndërkombëtar, Bergiot Bjornson Barkbu, shefi i misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtar për Maqedoninë dhe Stephanie Eble, përfaqësuese Rezidente Rajonale për Ballkanin Perëndimor, sot realizuan takimin e parë zyrtar i cili u mbajt online. Kriza e […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: