Qytetarët po kërkojnë tërheqjen e vendimit për rritjen e çmimit të energjisë elektrike

vull

Revolta e qytetarëve dita ditës po rritet pasi Komisioni Rregullator i Energjisë dje rriti çmimin e energjisë elektrike me 7.4%. Të gjithë janë mobilizuar. Qytetarët në rrjetet sociale kanë nisur një peticion në internet për të hequr rritjen e energjisë elektrike, uljen e TVSH-së në energji elektrike nga 18% në 5% dhe heqjen e tarifës së lartë.


Nisma “Rinia për Maqedoninë”, ndër të tjera, kërkon të krijojë një fond për të mbuluar llogaritë e personave me vështirësi financiare, i cili do të financohet nga fitimi i furnizuesit universal EVN HOME, si dhe blerja e garantuar e energjisë elektrike nga panelet diellore të familjeve. Kërkesat i drejtohen Komisionit Rregullator, Kuvendit, Ministrisë së Ekonomisë, Qeverisë dhe Presidentit. Peticioni deri më tani është nënshkruar nga mbi 3 mijë qytetarë.

“Në radhë janë për të rritur çmimet e produkteve dhe shërbimeve në Republikën e Maqedonisë, si pasojë e rritjes së çmimit të energjisë elektrike. A duhet të paguajmë të njëjtin çmim si qytetarët e Danimarkës dhe Luksemburgut që kanë rroga në shumë prej 4000 euro, krahasuar me mesataren tonë prej 380 euro? Kjo është arsyeja pse, njerëz, ne kemi filluar të rezistojmë. Nënshkruaj dhe ndajnë peticionin për të hequr rritjen e energjisë elektrike dhe uljen e TVSH-së në 5% ”

Qytetarët janë të revoltuar sepse në Maqedoni çmimi i energjisë elektrike po rritet ndërsa në të gjitha vendet e tjera çmimi po bie, qytetarëve u jepen para për të paguar faturat ose ata po vonojnë pagesën.

Aktualisht, Maqedonia ka energji elektrike më të shtrenjtë se Turqia, Bullgaria, Serbia, Kosova, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Gjeorgjia dhe Ukraina.

Next Post

TELEGRAM NGUSHËLLIMI UT-ja: Ndahet nga jeta ligjëruesi shembullor në Fakultetin Filozofik, Prof. Dr. Galip Veliut.

TELEGRAM NGUSHËLLIMI Me pikëllim të thellë e pranova lajmin për ndarjen nga jeta të profesorit tonë, ligjëruesit shembullor në Fakultetin Filozofik, Prof. Dr. Galip Veliut. Profesori ynë i respektuar, anëtar i Senatit në Universitetin tonë, mësimdhënës në programin studimor të Filozofisë, angazhohej në vazhdimësi si në mësimdhënie, punë praktike, në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: