Reagim ndaj propozimit,të ritjes së TVSH-së,dhe tatimit personal

vull

Nga paraqitja mediatike e ministrit për financa z.Fatmir Besimi,se pregatitet ritja e TVSH-së,dhe e tatimit personal,Lëvizja Ilirida e shef të arsyeshme reagimin ndaj ritjes së këtyre tatimeve,të cilat do të atakojnë direkt në uljen e standardit jetsorë të qyteterëve në përgjithsi.

Qeveria duhet të hekë dorë nga ritja e TVSH-së,dhe tatimit personal,sepse grumbullimi i tatimeve është suksesshëm dhe realizohet reth 90%,sipas statistikave shtetrore.

Nuk ka nevojë shtesë ritje,sepse do ti varfëroje kompanitë dhe qytetarët.

Lëvizja Ilirida ka propozim diametrel,kundrejt qeverisë,ne propozojmë që TVSH-ja, të ulet në 14% .Me këtë përqindje do të bëhemi qendër rajonale e tregtisë, me pakicë.Do ritet qarkullimi i brenshëm tregtar,dhe indirekt do të arkëtohen tatime nga realizimi ditor, po ashtu indirekt do hapen vende të raja pune.

Nuk është e arsyeshme që qeveria,t’i varfnoje kompanitë dhe qytetarët,për nevojat e veta,mungesat financiare duhet ti zgjidhë nga prestruktuirimi i administratës,së stërngarkuar.

Po ashtu Lëvizja Ilirida kërkon themelimin e një institucioni jashtqeveritar,me detyr që t’i shqyrtoje çmimet furnizuese të furnizimeve dhe shërbimet publike,të tenderëve.Më se e njoftur është se çmimet furnizuese janë enorme nga çimet e tregut,si p.sh. 1 kubik beton në treg ka çmim 3,000 den,gjegjsisht në tender ljmërohen çmime deri më 10,000,den. Derdhen mjete pa kontrol.

Së dyti qeveria duhet ta kryeje decentralizimin fiskal autonom të komunave,mos të ndikoje mbi komunat.Komunat do vetzhvillohen pa ndihmën e qeverisë,pëveç komunave rurale të pa zhvilluara.Përndryshe decentralizimi sipas M.O a dashtë të kryhet që në vitin 2004.

Ritjen e tatimeve popullata do e kundërshtoje,reaksionet munden të çfaqen me protesta rrugore,dhe me metoda tjera.

Lëvizja Ilirida do t’i njoftoje me shkresë ,institucionet relevante financiare jasht vendit si dhe ambasadat e brendshme,që të bëjnë trusni mbi qeverin,që të mos i rite tatimet. Dhe se qeveria duhet të mbështetet në programe progresive,ritja e tatimeve është pjesë e programeve konzervative.

Next Post

Ademi sfidon opozitën: Tregojani opinionit vetëm një amandament tuajin nëse e dini

Koordinatori i BDI-së Arbër Ademi i ftuar në “Rruga drejt…”, deklaroi se zhvillimet e ditës së sotme të ndërlidhura me fillimin e seancës së 36 të Kuvendit, ishin të pritshme, madje siç u shpreh ai të kërkuara edhe nga vetë opozita. Ademi madje përkujtoi se në rend dite të seancës […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: