Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Rektori Zeqiri: UNT me programet e reja konkurrent i USHKIM

1 min read

Rektori i UNT-së, Izet Zeqiri, në rrjetin social faecebook ka shkruar se Universiteti “Nënë Tereza” me programet e reja, është konkurrent me Universitetin Shtetëror “Kirilli dhe Metodi”.

“Ne si UNT kemi nevojë për fakultete publike dhe programe studimore në Shkup sepse vetëm në USHKM kemi 2072 studentë shqiptarë që studiojnë në gjuhën maqedone, pjesa dërrmuese e këtyre studentëve studiojnë në gjuhën maqedone sepse nuk ju ofrohet mundësia të studiojnë në gjuhë shqipe në ato programe studimore ku ata dëshirojnë. Sot kemi 73 studentë shqiptarë në fakultetin ekonomik, 69 studentë në fakultetin juridik dhe mbi 150 studentë që studiojnë në universitetet private në këto drejtime. UNT ka nevojë për këto dy fakultete, me qëllim që të bëhemi konkurrent me USHKM e jo me universitetet e tjera në gjuhën shqipe”, ka shkruar Zeqiri.