Risia e Qeverisë është Zëvendës Kryeministri i parë

Kohanews Admin

Për herë të parë, Qeveria merr Zëvendëskryeministrin dhe Ministrin e parë të Sistemit Politik, një pozicion që do të drejtohet nga Sekretari i Përgjithshëm i BDI-së Artan Grubi.

Artan Grubi, 43 vjeç, është student i doktoratës në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Shkencave Sociale dhe Politike dhe, siç thuhet në biografinë e tij, po mbron kumtesën e tij “Roli i Medias në Pjesëmarrjen Qytetare në Ndryshimet Politike dhe Sociale”. Grubi u diplomua për gazetari , ku mori gradën master, kështu që tani jep mësim në Fakultetin e Gazetarisë në Universitetin e Tetovës.

Zgjedhja e qeverisë kërkon një shumicë të thjeshtë, pra 61 vota, dhe koalicioni qeveritar i LSDM-së dhe partive të tjera nga koalicioni “Ne mundemi”, BDI dhe PDSH, ka një shumicë parlamentare prej 62 deputetësh në Kuvend.

Next Post

Vazhdon fuqishëm partneriteti në mes Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe Gardës Kombëtare të Iowa-s

Pjestarët e FSK-së që janë duke ndjekur trajnimin e specializuar të mjekësisë luftarake në SHBA u vizituan edhe nga komandanti i Gardës Kombëtare të Iowa-s, gjeneral major Ben Corell. Bashkë me kolegët dhe instruktorët e tyre amerikanë nga Instituti i Trajnimeve, djemtë dhe vashat tona demonstruan praktikisht shkathtësitë e tyre […]

Subscribe US Now