RMV, këtë vit, do të fillojë pastrimi i të gjitha deponive të papërshtatshme dhe vendeve me plehra në rajonin Lindor dhe Verilindor

vull
0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

Pastrimi dhe mbyllja e deponive dhe vendeve me plehra të papërshtatshme në rajonin Lindor dhe at; Verilindor do të kushtojnë 9 milion euro. Me këto fonde ndërmarrjet publike do t’i pastrojnë plehrat  e grumbulluara në deponitë jo-standarde, si dhe mbeturinat që qytetarë e papërgjegjshëm i kanë hedh në vendet e ndaluara, transmeton Portalb.mk.

Ministria e mjedisit jetësor dhe planifikimit hapësinor informon për “Meta.mk” se janë zgjedhur dy kompani nga Gjermania dhe Turqia, të cilat në periudhën e ardhshme do të punojnë veçmas në rajonin Lindor dhe Verilindor të vendit. Deri në fund të shkurtit, do të zgjidhen dy kompanitë që do të mbikëqyrin punimet, e pas kësaj do të duhet të fillojë procedura e ndërlikuar.

Mbyllja e deponive dhe vendeve me plehra do të bëhet në dy faza. Në rajonin Lindor, janë regjistruar 12 deponi të papërshtatshme dhe 72 vende ilegale me plehra, ndërsa në rajonin Verilindor, janë identifikuar gjashtë deponi për pastrim dhe 32 vende ilegale me plehra.

Me fondet e siguruara, në muajt e ardhshëm do të pastrohen të gjitha 104 vendet ilegale me plehra identifikuara në të dy rajonet. Në të njëjtën kohë, deponitë e papërshtatshme të krijuara në territoret e Komunës Çeshinovë-Obleshevë, Zërnovci, Karbinci dhe Staro Nagoriçane do të pastrohen plotësisht, ndërsa deponitë në Kratovë, Kriva Pallankë, Probishtip, Vinicë, Berovë dhe Makedonska Kamenicë do të mbyllen plotësisht.

Faza e parë përfshin pastrimin e vende me plehra deponive dhe mbylljen e deponive më të vogla dhe deponive që paraqesin një rrezik të lartë për mjedisin jetësor sa më shpejt që mundet dhe mbylljen e pjesshme të deponive të tjera. Në grupin e dytë për mbyllje të pjesshme të deponive hyjnë vendet ekzistuese të papërshtatshme në Kumanovë, Rankovcë, Likovë, Shtip, Koçan, Dellçevë, Pehçevë dhe Sveti Nikollë.

Në fazën e dytë, pasi të vendoset sistemi rajonal për menaxhimit të mbetjeve (përfshirë ndërtimin e deponisë së ardhshme rajonale në Komunën e Sveti Nikollës), është planifikuar të mbyllen plotësisht të gjitha deponitë e tjera operacionale në rajonin e planifikimit Lindor dhe Verilindor.

Përndryshe, deponitë dhe deponitë do të mbyllen në tre modele. Të gjitha ato vende ku janë depozituar  më pak se 3.000 metra kub mbeturina, kompanitë e angazhuara do të pastrojnë vendet, ndërsa mbeturinat do të zhvendosen në deponitë ekzistuese të papërshtatshme. Në vendet e tjera ku mbeturinat grumbullohen në sasi deri në 10,000 metra kub, është planifikuar të mbyllen dhe mbulohen deponitë pa sistem për mbledhje të biogazit. Për deponitë më të mëdha me më shumë se 10,000 metra kub mbeturina, punimet përfshijnë mbylljen, stabilizimin dhe mbulimin me sistem për mbledhje të biogazit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

RMV, Qeveria do të insistojë që të gjitha ndërtesat e paligjshme në Ohër të shkatërrohen

Draft raporti i UNESCO-s për Ohrin është një alarm i fortë për situatën në rajonin e Ohrit, i cili imponon nevojë jashtëzakonisht të madhe për nivelin më të lartë të angazhimit të të gjithë aktorëve për të eliminuar të gjitha rreziqet që e kërcënojnë Liqenin e Ohrit. Ky është një […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: