Shaqiri: Një treg i përbashkët dhe i hapur do të lidh akoma më tepër rajonin e Ballkanit Perëndimor

vull

Republika e Maqedonisë së Veriut dhe vendet e rajonit të Ballkanit Perëndimor, janë duke punuar intenzivisht për implementimin efikas të marrëveshjeve, të cilat do të ndihmojnë në arritjen e qëllimit që rajoni ynë të jetë edhe më i lidhur me anë të një tregu të përbashkët dhe të hapur.

Në takimin e punës të realizuar në Nish, morën pjesë grupet e punës nga Ministria e Ekonomisë, Ministria e Punëve të Jashtme, Ministria e Punëve të Brendshme, Ministria e Shoqërisë Informatike dhe e Administratës, Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, si dhe nga përfaqësuesit e Institutit të Akreditimit, të Drejtorisë së Doganave, të Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë, Inspektoratit të Bujqësisë, Administratës Fitosanitare, Inspektoratit Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar.

Në mbledhje u përcaktuan hapat e mëtejshëm me të cilët përmes nismës “Ballkan i Hapur” tashmë nga viti i ardhshëm do të mundësohet qasje e lirë në tregun e punës dhe lidhje pa kufij.

“Open Balkan ID” do të ofrojë qasje të lirë në tregun e punës dhe do të lehtësojë importin, eksportin dhe lëvizjen e mallërave në Ballkanin Perëndimor, gjë që hap një sërë përfitimesh për qytetarët në të gjithë rajo

Next Post

Kasami kërkon të ndërpriten kontratat në vepër, mbi 350 persona marin honorare

Kryetari i Komunës së Tetovës mbajti konferencë për media me qëllim që ta prezantojë planin për punë në 100 ditët e para nga mandati i cili përbëhet nga tridhjetë pika. Një nga pikat për të cilat tha se do të veprohet janë kontrolli i kontratave në vepër sipas të cilave […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: