Shërbimet e inspektimit kanë punuar me autorizime të reja më të mëdha që nga dje, janë kryer 742 kontrolle, një objekt në Gostivar është mbyllur

vull
0 0
Read Time:57 Second

Dje në Gazetën Zyrtare të RSM, u botuan ndryshimet në Ligjin për Mbrojtjen e Shëndetit të Popullsisë nga Sëmundjet Infektive, i cili zyrtarisht hyri në fuqi natën e kaluar dhe ndryshimet ligjore me të cilat të gjitha shërbimet e inspektimit marrin kompetenca të reja më të mëdha në trajtimin e shkelësit e protokolleve shëndetësore.

Konkretisht, natën e kaluar (30.10.2020) shërbimet e inspektimit kanë vepruar sipas autorizimeve të reja. Inspektorati Shtetëror i Tregut  në disa qytete të vendit zhvilloi  gjithsej 48 inspektime dhe 742 kontrolle në objektet hotelierike, kazinotë dhe dyqanet e basteve në përputhje me Ligjin për Ushqim, Ligjin për Mbrojtjen nga Pirja e Duhanit dhe Protokollet e Shëndetit.

Gjatë kontrolleve të kryera në Gostivar ( 2 mbikëqyrje dhe 50 kontrolle)  në një objekt hotelierik të vendosur në TC Javor, u konstatua shkelje e dispozitave të reja të Ligjit të ndryshuar për Mbrojtjen e Shëndetit të Popullsisë nga Sëmundjet Infektive, për të cilat do të merren masat e duhura. Asnjë shkelje e orëve të punës nuk u gjet në objektet e kontrolluara. Në të njëjtin moment kur u konstatuan shkeljet, ISHT mbylli objektin në vend dhe u vendos një gjobë.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Milevski: Në periudhën e ardhshme të programimit IPA ne do të implementojmë projekte të përbashkëta për të përmirësuar ekonominë, turizmin dhe mbrojtjen e trashëgimisë kulturore

Ministri i Vetëqeverisjes Lokale Goran Milevski në Shqipëri pati një takim me Zef Mazi, Shefin e Ekipit Negociator të Integrimit në BE dhe Koordinatorin Kombëtar të IPA-s, si dhe me Zëvendës Ministrin e Evropës dhe Punëve të Jashtme, Sokol Dedja. Milevski dhe Mazi diskutuan mbi përparësitë në Programin e ri për […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: