Si të mbroheni nga vala e nxehtësisë – pini lëngje, pushoni dhe uluni në hije

vull

Në pritje të valës së re të nxehtësisë që është paralajmëruar këto ditë, veçanërisht të Dielën, kur temperaturat do të rriten mbi 41 gradë, jepen edhe  rekomandimet për mbrojtje nga Ministria e Shëndetësisë, Organizata Botërore e Shëndetit, Kryqi i Kuq i Maqedonisë, transmeton KohaNews.

Sipas tyre, është e detyrueshme që përpara përdorimit të lani produktet bujqësore, kopshtare (perime dhe fruta të freskëta), përgatitjen termike të ushqimit dhe konsumin e tij menjëherë pas përgatitjes. Nëse kjo nuk është bërë, vendosni ushqimin e përgatitur në frigorifer në +8 gradë dhe ngrohni në +100 gradë para përdorimit.

Shmangni produktet e trajtuara nga nxehtësia, të tilla si majoneza vezë të bërë në shtëpi, dhe konsumimin e kujdesshëm të akullores dhe kremrave të ndryshëm.

Shmangni aktivitete të forta fizike, përfshirë aktivitete sportive dhe rekreative, gjatë kohës së ngrohtë të ditës (nga 10 e mëngjesit deri në 17:00). Përfundoni detyrat e nevojshme deri në orën 10 të mëngjesit ose pas orës 17:00.

 

Vishni veshje të lehta dhe të lehta (ngjyrat e lehta reflektojnë dritën), dhe vishni ekranin e diellit dhe një kapak kur ekspozoheni nën rrezet e diellit direkte.

 

Qëndroni brenda (kondicionerët nuk ndihmojnë kur temperatura është mbi 35 gradë). Mbyllni dritaret dhe blindat gjatë ditës dhe hapni ato gjatë natës kur temperatura është më e ulët./KohaNews

 

Next Post

VMRO-DPMNE: Ne nuk do të mbështesim një ligj me të cilin qeveria do të merrej me kundërshtarët

LSDM dëshiron të miratojë një ligj, qëllimi i vetëm i të cilit është të amnistojë krimin e familjes Zaev dhe bindjen e tyre, por gjithashtu të jetë në gjendje të llogarisë në kundërshtimet e tyre nga opozita, thuhet në kumtesën e  VMRO-DPMNE-së, transmeton KohaNews. “Janë të rrejshme bindjet e LSDM-së […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: