Tabelat e informacionit në rrugë po ndryshojnë për shkak të ligjit për përdorimin e gjuhëve

vull

Seksioni i Tetovës i Ndërmarrjes Publike për Mirëmbajtjen dhe Mbrojtjen e Rrugëve Kombëtare dhe Rajonale (Makedonija Pat) sot filloi instalimin e tabelave të reja informuese në autostradën A2 Shkup-Tetovë, të cilat tani kanë informacione në gjuhën maqedone dhe shqipe.

Sipas informacionit nga sektori i ndërmarrjes publike në Tetovë, ndryshimi vjen pas miratimit të ligjit për përdorimin e gjuhëve, dhe përveç gjuhës zyrtare maqedonase dhe alfabetit të saj cirilik, një gjuhë tjetër duhet të përdoret në bordet e folura nga të paktën 20% e qytetarëve (shqiptarë).

Next Post

Takim i ZV/MPJ Isaki me Ambasadoren e Rumanisë

Zëvendës Ministrja e Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut Fatmire Isaki sot realizoi takim me Ambasadoren e sapoemëruar të Jashtëzakonshme dhe të Plotfuqishme të Rumanisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut E.S. znj. Adela Monica Axinte. Zv/MPJ Isaki i dëshiroi mirëseardhje Ambasadores Axinte dhe e shprehi bindjen […]

Subscribe US Now