Takimi në Qeveri për problemin e ujit në Siniçan, të gjindet zgjidhje urgjente për banorët

Blerand Rexhepi

Sot në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë Veriore u mbajt një takim ku morën pjesë Ministri i mjedisit dhe planifikimit hapësinor Naser Nuredini, Ministri i vetëqeverisjes lokale Goran Mileski, Ministri i brendshëm Agim Nuhiu, Ministri i bujqësisë, pylltarisë dhe menaxhimit të ujërave Trajan Dimkovski, Kryetari i Bogovinës Albon Xhemaili dhe përfaqësues të banorëve lokale të fshatrave Siniçan dhe Urviç, të cilët diskutuan problemet me furnizimin me ujë në këto dy fshatra.

Qëllimi i takimit ishte të bisedohet me të gjithë palët e interesuara për të kuptuar arsyet e situatës, si dhe të shihet se çfarë ka bërë Komuna deri më tani për të adresuar furnizimin me ujë të pijshëm dhe ujitje për nevojat e popullatës lokale.

Ministri Nuhiu theksoi se prania e policisë në vendin ku filluan aktivitetet e punës në periudhën e kaluar ishte ekskluzivisht me kërkesë të banorëve të fshatrave përreth dhe vlerësimin e policisë sipas planit të përgatitur operacional, në mënyrë që të shmangen shqetësimet serioze të rendit publik.

Pasi të gjithë palët e interesuara patën mundësinë për të shprehur mendimet e tyre për situatën në lidhje me ndërtimin e një sistemi të furnizimit me ujë për banorët e Sinicane, u përcaktua që policia u mirëprit nga të gjithë për të ruajtur rendin dhe qetësinë dhe u pyet nga Kryetari i komunës së Bogovinës që gjatë ditës së nesërme të mbahet një takim i përbashkët me përfaqësuesit e të dy fshatrave për të kapërcyer mosmarrëveshjet dhe për të gjetur një zgjidhje të përbashkët.

Nga sa u prezantua në mbledhje, u konkludua se Komuna ende nuk ka përgatitur dokumentacionin e nevojshëm të projektit për ndërtimin e një sistemi ujësjellësi për fshatin Siniçan. Për të zgjidhur më shpejt problemin dhe për të siguruar ujë të pijshëm për banorët, zyrtarët qeveritarë shprehën gatishmërinë që Qeveria të mbështesë të gjithë palët e interesuara dhe të ndihmojë Komunën në sigurimin e dokumentacionit teknik të nevojshëm, në mënyrë që të sigurojë një zgjidhje të qëndrueshme për çështjen me furnizimi me ujë për popullsinë në këtë rajon.

Next Post

LSDM-BDI, opsioni i parë për Qeverinë e re?! Analistët tregojnë variantet e tjera të mundshme

Salla Kupolë e Kuvendit është gati për seancën konstituive për përbërjen e re parlamentare. Të martën, më 4 gusht, pritet të betohen deputetët e rinj. Pas kësaj edhe zyrtarisht do të nisin bisedimet mes partive për formim të shumicës për formim të qeverisë, ndonëse ka shumë zëra që thonë se […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: