Takimi Shaqiri – Sandri: MASH është e gatshme të ndihmojë në edukimin e refugjatëve që kalojnë tranzit nëpër vend

vull

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri, sot u takua me Monika Sandri, përfaqësuese e UNHCR-së në Maqedoninë e Veriut, ku kanë theksuar bashkëpunimin e suksesshëm dhe realizimin e projekteve të rëndësishme për qytetarët e Maqedonisë dhe refugjatët në tranzit në mbarë vendin.

Ministri Shaqiri e informoi Sandrin për zbatimin e reformave në arsimin fillor dhe të mesëm profesional deri më tani, duke theksuar se Maqedonia e Veriut ndjek trendet botërore në fushën e arsimit.

“Maqedonia e Veriut, si një vend që aspiron të jetë pjesë e familjes së madhe të kombeve evropiane, është gjithmonë e gatshme të ndihmojë refugjatët nga rajonet e krizës në botë, duke ofruar mikpritjen dhe mbrojtjen e tyre, si dhe të ndihmojë në procesin arsimor, nëse i kërkohet. “Arsimi nuk ka kufi, çdo fëmijë duhet të ndjekë mësimin edhe nëse kushtet për këtë janë minimale”, tha ministri.

Sandri e falënderoi ministrin Shaqiri për insistimin e tij personal që sistemi arsimor të përfshijë çdo fëmijë dhe përshëndeti miratimin e Ligjit të ri për Arsimin Fillor dhe Konceptit për Arsim Gjithëpërfshirës, i cili përfshin dispozita për fëmijët refugjatë, azilkërkuesit dhe fëmijët pa shtetësi.

Ajo shtoi se UNHCR-ja është e gatshme të ndihmojë dhe mbështesë Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës me qëllimin përfundimtar që të gjithë fëmijët refugjatë, azilkërkuesit dhe fëmijët pa shtetësi të marrin arsim formal cilësor shtetëror në përputhje me standardet ndërkombëtare dhe legjislacionin shtetëror.

Next Post

Makpetrol: Jemi duke menduar seriozisht të ndalojmë shitjen e derivateve, humbjet janë të mëdha

Vendimi i Komisionit Rregullativ për uljen e marzhit tregtar për derivatet nga 4,5 në tre denarë, gjegjësisht për 33 për qind, vendosi marzhin historikisht më të ulët për tregtarët dhe krijoi kushte jotregtare që do të sjellin krizë me furnizimin me naftë dhe derivatet e naftës. thonë nga Makpetrol. Kompania […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: